14 συμπατριωτες του εκρυβε στο φορτηγακι 33χρονος Συριος

Προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης αλλά τον ακινητοποίησαν αστυνομικοί στη Ροδόπη

Συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 33χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις συμπατριώτες του.
 
Αναλυτικότερα, από ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης στον 33χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με ρουμάνικες πινακίδες, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.
 
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.
 
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις Σύριους.
 
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 

Ταξιδάκι με ναρκωτικά στους σάκους για δύο άνδρες στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.
 
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν:
 
• Στον ταξιδιωτικό σάκο του 25χρονου, επιμελώς κρυμμένη, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 25,6 γραμμαρίων.
• Στον ταξιδιωτικό σάκο και την κατοχή του 19χρονου, δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2,8 γραμμαρίων και τρεις νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 2,3 γραμμαρίων
 
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.