130.000 πολιτες «αγκαλιασαν» τα Ψηφιακα ΚΕΠΑ απο την αρχη του ετους

Βελτίωσαν στην πράξη την καθημερινότητα περίπου 300.000 ατόμων με αναπηρία

Χωρίς ταλαιπωρία και με τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον ο ψηφιακός e-ΕΦΚΑ, 130.000 άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού εξυπηρετήθηκαν από τις αρχές του έτους, άμεσα και αποτελεσματικά μέσω της πλατφόρμας των ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΕΠΑ, καθώς όλα τα βήματα της διαδικασίας πιστοποίησης -πλην της ιατρικής εξέτασης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας- γίνονται ηλεκτρονικά.

Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ βελτίωσαν στην πράξη την καθημερινότητα περίπου 300.000 ατόμων με αναπηρία που από τον Σεπτέμβριο του 2022 (που τέθηκαν σε λειτουργία) κατάργησαν χιλιάδες επισκέψεις και διασφάλισαν τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία έχει τεθεί ψηλά στην ιεράρχηση των δράσεων της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι μια σειρά πρωτοβουλιών που ελήφθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα διευκόλυναν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • η θέσπιση κανονισμού λειτουργίας των ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο άτομα με μη αναστρέψιμες παθήσεις (π.χ. ακρωτηριασμένοι) θα λαμβάνουν τα προβλεπόμενα επιδόματα και παροχές χωρίς υποχρέωση επανεξέτασης.
  • Η δημιουργία της ενιαίας ιατρικής γνωμάτευσης για την αναπηρία, η οποία ισχύει για όλες τις επιμέρους παροχές της πολιτείας σε ευάλωτους πολίτες.
  • η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των ΚΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα προκειμένου οι εξετάσεις των υγειονομικών επιτροπών να γίνονται μέσα σε αξιοπρεπείς χώρους και εύκολα προσβάσιμους  για τα άτομα με αναπηρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.