12 παλετες με ρουχα και χρηστικα αντικειμενα μοιραστηκαν σε 200 οικογενειες της πολης

Στο πλαίσιο της δράσης «Το παλιό σου… Καινούργιο μου»

12 παλέτες γεμάτες ρούχα και λοιπά χρηστικά αντικείμενα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Το παλιό σου….Καινούριο μου», η οποία μετρά ήδη δύο χρόνια δραστηριότητας στην πόλη μας. Μία κοινωνική δράση που ξεκίνησε στην Κομοτηνή, στις 24 Οκτωβρίου 2013 από το Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας – Κομοτηνής και τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Η προσπάθεια αυτή στόχευε στη δημιουργία μίας οριζόντιας δομής για τη συγκέντρωση ρούχων, η οποία λειτουργεί υποστηρικτικά στη δράση της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εθελοντικών συλλόγων και ομάδων.
 
Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, όπως κατέθεσε η κ.Άρτεμις Τσολάκη, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής «χάρη στη συνδρομή των πολιτών που προσέφεραν, η αποθήκη γέμισε με ρούχα και διάφορα χρηστικά αντικείμενα, τα οποία μοιράστηκαν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη».
 
Συγκεκριμένα δώδεκα παλέτες γεμάτες ρούχα, παιχνίδια, λευκά είδη, δόθηκαν σε 200 οικογένειες της Κομοτηνής, στις φυλακές Κομοτηνής, στην Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο γηροκομείο, στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, στην Πρόνοια, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε και η δράση εννέα ακόμα φορέων σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους η Κοινωνική Υπηρεσία Αθήνας, η στέγη φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και ο φορέας «Ένα παιδί…ένας κόσμος».
 
Στην απολογιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τρίτης παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μακίδης ο οποίος εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής μίλησε για τα θετικά αποτελέσματα της δράσης αυτής, προτρέποντας όλους του Κομοτηναίους να συνεχίσουν να προσφέρουν, αλλά και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Γκαράνης ο οποίος τόνισε την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
 
Η κ. Τσολάκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεισφορά των εθελοντριών κ.κ.Μαίρη Παπαγεωργίου, Δέσποινα Τεπερίδου, Ελένη Παπαδοπούλου, Ελένη Χατζηγιαννάκη, Ρίτσα Γουναροπούλου, Μαρίνα Αγγελοπούλου, Κατερίνα Λυπίτκα, Όλγα Τριανταφυλλίδου, Όλγα και Βέρα Ανθούλα Βουβιάδου, Πόπη Σπύρου και Χριστίνα Πλατσίδου που όπως είπε «εξασφάλισαν προσφέροντας τον χρόνο τους, την λειτουργία του χώρου, τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος» και τόνισε πως «η κοινωνική δράση συνεχίζει να λειτουργεί στη δημοτική αγορά Κομοτηνής, στο κατάστημα 72 (επί της οδού Ιωαννίνων. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε, όταν αλλάζετε τις ντουλάπες σας, κάθε τι παλιό για εσάς…είναι κάτι καινούργιο για κάποιους συνανθρώπους μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.