12 νεες ψηφιακες υπηρεσιες παρουσιαζει η Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνης

Νότης Χαραλαμπίδης «Επιτακτική η ανάγκη λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της πανδημίας του κορωνοϊού»

Όχι μία, όχι δύο αλλά δώδεκα συνολικά νέες ψηφιακές υπηρεσίες «συστήνει» στο κοινό της πόλης η Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής δια μέσου της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας της που έκανε «πρεμιέρα» στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια σειρά υπηρεσιών που αφορούν στην καθημερινή συνδιαλλαγή του κοινού με τις υπηρεσίες της επιχείρησης, που πλέον θα μπορούν να γίνονται από την ασφάλεια του σπιτιού τους, εύκολα και γρήγορα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Νότης Χαραλαμπίδης μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τετάρτης, η αναγκαιότητα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προέκυψε από την ευρύτερη εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και η στροφή των πολιτών σε μέσα που απομειώνουν την χρήση του χαρτιού, γεγονός που εντάθηκε και από την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού και της επιτακτικής ανάγκης αποφυγής του συνωστισμού σε υπηρεσίες.

Πλέον μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. μπορεί να εξυπηρετηθεί για ένα σύνολο υπηρεσιών όπως η πληρωμή λογαριασμών – που υπήρχε και στην πρότερη μορφή της ιστοσελίδας – η επανασύνδεση υδρομέτρου, η αλλαγή ονόματος ενοίκου ή ιδιοκτήτη, η καταχώρηση ένδειξης και η διόρθωση σε περίπτωση λάθους κ.α. ενώ παρέχονται και μια σειρά πληροφοριών κάθε τύπου για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Όπως τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης στις μεγαλύτερες ηλικίες καταναλωτών ενδεχομένως η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα είναι πιο δύσκολη ωστόσο υπάρχει και σε αυτές τις ηλικίες ένα ικανό ποσοστό ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Για την διευκόλυνση δε της εξυπηρέτησης όπως τόνισε δεν απαιτείται εγγραφή ή κωδικός, με τους πολίτες να μπορούν ελεύθερα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους τις οποίες θα επεξεργάζονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών οι πολίτες μπορούν αντλήσουν από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής www.deyakom.gr.

Και στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την χρηματοδότηση του φράγματος των Συμβόλων

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αναφέρθηκε και στις εργασίες που πραγματοποιεί η επιχείρηση ενόψει και του φετινού Χειμώνα, τονίζοντας ότι βρίσκονται εν εξελίξει οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μια σειρά έργων που βρίσκονται εν εξελίξει, ξεχωρίζοντας αυτό του Φράγματος των Συμβόλων για το οποίο ανακοίνωσε την πρόθεση της επιχείρησης να υποβάλλει το έργο προς χρηματοδότηση και στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό το εμπόδιο της άδειας περιβαλλοντικών όρων βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της, με την ελπίδα παρά τα προβλήματα αλλά και τις χρονικές «αγκυλώσεις» αυτή τη φορά να εγκριθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.