12 ετη αιμοδοσιας στο Νεο Σιδηροχωρι

Για ακόμα μια φορά δεκάδες εθελοντές έδωσαν το αίμα τους στην αιμοδοσία του οικισμού

Το δρόμο της προσφοράς συνεχίζει να δείχνει το Νέο Σιδηροχώρι, στην 24η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στον οικισμό, κλείνοντας 12 χρόνια προσφοράς.

Παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, ακόμα και παρά την πανδημία, ο οικισμός συνέχισε να δίνει αίμα, και αυτό έκανε και την Κυριακή, με 44 αιμοδότες να προσφέρουν την αγάπη τους, στην αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι εθελοντές αιμοδότες του Ν. Σιδηροχωρίου, με την υποστήριξη του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Αιμοδοτών Ροδόπης.

Ψυχή της αιμοδοσίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει η κ. Εύα Τσουρπουδή, που για ακόμα μια φορά βρέθηκε στον οικισμό την ημέρα της αιμοδοσίας, τονίζοντας πως μετά από 24 εθελοντικές αιμοδοσίες το σύνολο των ατόμων που έχουν γίνει τακτικοί αιμοδότες ξεπερνά τους 300, με την αιμοδοσία να διοργανώνονται από 5 γυναίκες, εντελώς εθελοντικά.

Βέβαια πάντα υπάρχουν αναμνηστικά που προσφέρουν στους αιμοδότες, και αυτή τη φορά ήταν καπέλα τα οποία προσέφερε η οικογένεια της Πόπης Κόττου, μιας νεαρής κοπέλας που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Η οικογένεια, αντί μνημόσυνου προσέφερε τα αναμνηστικά αυτά ειδικά για το Ν. Σιδηροχώρι.

Η κ. Τσουρπουδή ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της 24ης αιμοδοσίας: Γιώτα Κόττου, Μαρία Τσιπλακίδου- Κυριαζή, Βούζη Ελένη, Αναστασία Λύρατζη, Τασούλα Κυριαζή, Νόνα Ταρσή, Τζούλια Ταρσή, Κερατσούλα Ράντου, Τάκη Τζεβελεκίδη, Γιώργο Σοφ. Κυριαζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον θεσμό της αιμοδοσίας στο Σιδηροχώρι, στήριξε και η παράταξη της «Σύμπραξης Προοπτικής» με τον επικεφαλής κ. Αντώνη Γραβάνη και μέλη της να δίνουν το παρών και να αιμοδοτούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.