11 οικογενειες θα λαβουν απο 1.000 ευρω για τις καταστροφες στο Μαυρομματι

Προκειμένου να καλύψουν τις πρώτες και άμεσες βασικές βιοτικές τους ανάγκες μετά την καταστροφή

Την χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε 11 πλημμυροπαθείς οικογένειες του οικισμού Μαυρομματίου, την οποία είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό, στις 12 Ιανουαρίου οι κατοικίες πλημμύρισαν όταν, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, ο ποταμός Λίσσος μπήκε εντός του οικισμού, περνώντας μέσα από αυτές και αφήνοντας πίσω του ζημιές τόσο στις ίδιες τις οικίες, όσο και στις οικοσκευές.
 
Ήδη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης η Κοινότητα Ν. Σιδηροχωρίου κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
 
Σύμφωνα με τις αυτοψίες που έκαναν οι υπάλληλοι του Δήμου, έχουν καταστεί μη κατοικήσιμος μικρός αριθμός κατοικιών, ενώ μεγάλο μέρος ή και στο σύνολο η οικοσκευή τους έχει καταστραφεί από τα νερά και την λάσπη.
 
Για αυτό και στους 11 αιτηθέντες που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη αδυνατώντας να καλύψουν στεγαστικές και βιοτικές τους ανάγκες, καθώς η κύρια κατοικία τους έχει καταστεί προσωρινά μη κατοικίσιμη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και του πλημμυρικού φαινομένου στην περιοχή, θα χορηγηθούν 1.000 ευρώ, εφάπαξ, προκειμένου να καλύψουν τις πρώτες και άμεσες βασικές βιοτικές τους ανάγκες, ενώ ο Δήμος δεσμεύτηκε να συνεχίσουν να γίνονται κινήσεις ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό και η καταβολή της αποζημίωσης από τα αρμόδια Υπουργεία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.