103 νεοι επιστημονες παρελαβαν τα πτυχια τους απο την ΣΕΦΑΑ

Ασφυκτικά γεμάτο από συγγενείς και φίλους το Κεντρικό Αμφιθέατρο της σχολής - Βαθμό πτυχίου 9,04 συγκέντρωσε ο πρωτεύσας, Απόστολος Στεφανίδης

Το πτυχίο τους παρέλαβαν 103 νέοι της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην τελετή ορκωμοσίας που έλαβε χώρα εχθές το πρωί. Κατά τη διάρκειά της το Κεντρικό Αμφιθέατρο γέμισε ασφυκτικά με φίλους και συγγενείς να υψώνουν πανό αφιερωμένα στους δικούς τους ανθρώπους, που είναι πλέον έτοιμοι να βγουν στον εργασιακό στίβο! Αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, μάλιστα, επεφύλασσαν σε όλους μία ευχάριστη έκπληξη, παρουσιάζοντας το δικό τους κεφάτο χορευτικό.
 

Έχοντας συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 9,04 τον όρκο ανέγνωσε ο κ. Απόστολος Στεφανίδης που έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέρφους του, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία. Οι γνώσεις που έχουν αποκομίσει καθ΄ όλη την διάρκεια των σπουδών, άλλωστε, αποτελούν και το ισχυρότερο εφόδιο, όπως υπογράμμισαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι κκ Βασίλειος Γούργουλης, μέλος ΔΕΠ, Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, Αντυπρύτανης και Ελένη Δούδα, Κοσμητώρισσα που τίμησαν με την παρουσία τους, τους νέους επιστήμονες. 

Βασίλειος Γούργουλης «Τα μεταπτυχιακά μας προγράμματα με τον νέο νόμο καταργούνται και επανιδρύονται, υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη δυνατότητα επιλογών» 

«Στα χρόνια των σπουδών σας είχατε την ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι άρτιες, εφάμιλλές των ευρωπαϊκών. Αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, κολυμβητήριο, κλειστό γήπεδο, αίθουσες γυμναστικής βοήθησαν για να μπορέσετε να υλοποιήσετε το πρόγραμμα σπουδών, που κάθε χρόνο κάνει μία προσπάθεια να επικαιροποιείται» τόνισε ο κ. Βασίλειος Γούργουλης που έκανε μία συνοπτική παρουσίαση της σχολής.
 
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να σας μάθουμε να φτιάχνετε τη δική σας δουλειά, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας και συνεχίζοντας να τις εμπλουτίζετε καθ’ όλη την διάρκεια του επαγγελματικού σας βίου. Σε αυτό το εγχείρημα αρωγός μας στάθηκε η βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια που χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο για την δική σας εκπαίδευση, αλλά και για την αξιολόγηση πολλών αθλητικών σωματείων και συνέβαλλαν στην σύνδεση της ΣΕΦΦΑ με την κοινωνία» υπογράμμισε καταδεικνύοντας εξωστρέφεια του προγράμματος σπουδών.
 
«Έχουμε, επιπλέον, μία ποικίλη δραστηριότητα που περιλαμβάνει κοινωνικά και ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια, έκδοση περιοδικών και εκδηλώσεις, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνεται το KomoRunκαι το διεθνές συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που έχει φτάσει πλέον στο 27ο έτος του. Τα μεταπτυχιακά μας προγράμματα με τον νέο νόμο καταργούνται και επανιδρύονται, υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη δυνατότητα επιλογών ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο καθένας», συμπλήρωσε ευχόμενος σε όλους τους νέους πτυχιούχους καλή σταδιοδρομία. 

Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος «Από εδώ και πέρα πρέπει να αυτενεργήσετε, να θέσετε στόχους και να βρείτε τους τρόπους να τους πετύχετε»

Τον λόγο προκειμένου να εκφωνήσει ένα σύντομο χαιρετισμό πήρε με την σειρά του ο Αντιπρύτανης, κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος. Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και θερμές ευχές για πρόοδο, είπε χαρακτηριστικά «είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα σε αυτήν την λαμπρή τελετή. Μέσα από αυτό το περιβάλλον φτάνετε σε ένα ορόσημο στην καριέρα σας. Όσοι παίρνετε το πτυχίο σας σήμερα έχετε καταβάλλει χρόνια προσπαθειών που σήμερα σας δίνουν την δυνατότητα να γυρίσετε σελίδα βγαίνοντας στην αγορά εργασίας. Εκεί θα μετρηθεί κατά πόσα τα εφόδια που πήρατε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους σκοπούς σας». 

Ελένη Δούδα «Στο ταξίδι της ζωής σας θα συναντήσετε διλήμματα, αντιφάσεις, δυσκολίες και πολλές φορές θα κληθείτε να επιλέξετε ποιον δρόμο θα ακολουθήσετε» 

«Η σημερινή μέρα σας ανήκει. Είναι μία μέρα χαράς, δικαίωσης, επιβράβευσης της προσπάθειας που έχετε κάνει για να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας. Αρωγοί στην προσπάθειά σας οι σεβαστοί γονείς σας, το ευρύτερο οικογενειακό σας περιβάλλον, οι φίλοι σας και οι δάσκαλοί σας. Ο καθένας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σμίλεψε την δική σας παρουσία, τον χαρακτήρα, τα συναισθήματά σας, τις επιλογές σας», δήλωσε με συγκίνηση η κ. Ελένη Δούδα, κοσμητώρισσα της Σχολής.
 
Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, όμως, ενίοτε επισκιάζει την ημέρα, έκρινε η Κοσμητώρισσα. Κι αυτό γιατί «στο ταξίδι της ζωής σας θα συναντήσετε διλήμματα, αντιφάσεις, δυσκολίες και πολλές φορές θα κληθείτε να επιλέξετε ποιον δρόμο θα ακολουθήσετε.
 
Όταν, όμως, τα δύσκολα θα είναι μπροστά σας θα πρέπει να επικεντρώσετε σε αυτά όλη την δύναμη και την σκέψη σας. Παράλληλα να έχετε την σύνεση να εκτιμάτε το μέγεθος των καταστάσεων και να μην τα μετράτε ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο ακούγοντας πάντα την εσωτερική φωνή σας».

Περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.