100 χιλιαδες ευρω στις Σχολικες Επιτροπες του Δημου Κομοτηνης

Για την κάλυψη αναγκών που δημιουργήθηκαν από τον κορωνοϊό

Γραφειοκρατικές δυσκολίες καθυστέρησαν το άνοιγμα λογαριασμών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Συνολικά 100.000 ευρώ θα λάβουν οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Κομοτηνής, για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Αυτό ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με τις Σχολικές Επιτροπές Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, να λαμβάνουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, ποσού 50.000 ευρώ η κάθε μία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος, συζητήθηκε και το θέμα του ανοίγματος λογαριασμών στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, το οποίο είχε αναδείξει και παλιότερα η παράταξη της «Σύμπραξης Προοπτικής» και αφορά τη διαχείριση των πιστώσεων των σχολικών μονάδων, διαδικασία που ανατίθεται στους διευθυντές ή τους εκτελούντες χρέη διευθυντών.

Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αντώνης Γραβάνης, σημείωσε πως φαίνεται να έχει προχωρήσει κάπως όσο αφορά τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας, αλλά όχι της Δευτεροβάθμιας.

Για την Δευτεροβάθμια, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κίμων Λεχούδης, σημείωσε πως έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, αλλά χρειάστηκε να υποβάλλουν στην τράπεζα στην οποία θα ανοίξουν οι λογαριασμοί εκπροσωπήσεις από το ΔΣ της Επιτροπής, που λήφθηκαν και αναμενόταν να κατατεθούν άμεσα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Την ίδια ώρα έχουν ενημερώσει τους διευθυντές για τα έγγραφα που χρειάζονται, ώστε από τη στιγμή που θα δοθεί η δυνατότητα, να μπορέσουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς.

Από την πλευρά της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας ο κ. Στράτος Τσακιρίδης, σημείωσε πως έχουν δώσει σημαντικά ποσά για να καλύψουν τις δαπάνες που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού, τόσο σε μέσα προστασίας, όσο και επιπλέον καθαρισμούς, και θα συνεχίσουν όσο υπάρχει το πρόβλημα.

Όσο για το θέμα των λογαριασμών, σημείωσε πως χρειάστηκε σημαντική προσπάθεια για να συνεννοηθούν με την τράπεζα, παρόλα αυτά βρίσκονται στην πορεία ανοίγματος των λογαριασμών, και θα καταφέρουν η πρώτη κατανομή να γίνει κανονικά σε αυτούς όταν έρθουν τα ποσά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.