10 αιθουσες προκατ θα χρειαστουν τα νηπιαγωγεια της Κομοτηνης

Για το πέρασμα στην δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Συνολικά 10 αίθουσες προκατ θα χρειαστούν στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Κομοτηνής, για να είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με τα αιτήματα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προώθησε στο Υπουργείο Παιδείας ο Δήμος Κομοτηνής.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος παίρνει τα αιτήματα από την Πρωτοβάθμια, τα οποία προωθεί στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο και θα δώσει εντολή στις Κτιριακές Υποδομές να εγκαταστήσει τα προκατ στα νηπιαγωγεία.

Η ανάγκη για τις συγκεκριμένες αίθουσες δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί και στο Δήμο Κομοτηνής η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, παρά τις ενστάσεις της δημοτικής αρχής, ιδιαίτερα για τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας απέστειλε αρχικά στο Δήμο Κομοτηνής αίτημα για εγκατάσταση οκτώ αιθουσών προκάτ, 2 για το 8ο Νηπιαγωγείο, 2 για το 12ο Νηπιαγωγείο, και από 1 αίθουσα για το 6ο, 7ο, 9ο νηπιαγωγείο και το νηπιαγωγείο Καλλίστης.

Κατόπιν απεστάλη συμπληρωματικό αίτημα για άλλες 2 αίθουσες, 1 για το 9ο Νηπιαγωγείο, φτάνοντας τις αίθουσες στις 2, και ακόμα 1 στο 12ο Νηπιαγωγείο, φτάνοντας τις αίθουσες στις 3.

Έτσι συνολικά θα τοποθετηθούν, εκτός απροόπτου, 3 προκάτ στο 12ο Νηπιαγωγείο, από 2 στο 8ο και το 9ο Νηπιαγωγείο, και από 1 το 6ο, 7οΝηπιαγωγείο και το νηπιαγωγείο Καλλίστης. 

Αναστολή της απόφασης ζητά η ΚΕΔΕ 

Να σημειωθεί πως το ΔΣ της ΚΕΔΕ, σε συνεδρίασή του την Πέμπτη πριν από τις εκλογές, ζήτησε την αναστολή εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της κ. Γ. Πατούλη.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή, με σχετική ΚΥΑ, να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης σε Δήμους όπου δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να επιληφθεί του θέματος η επόμενη κυβέρνηση καθώς το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Είχαμε διαμηνύσει πολύ έγκαιρα, αλλά μας αγνόησαν, πως θα εφαρμόσουμε το νόμο, με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.