10.000 ευρω θα δωσει για τον καθαρισμο παραλιων ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Θα απομακρυνθούν τα φύκια που έχουν γεμίσει τις παραλίες, αλλά και σκουπίδια από τους γύρω χώρους

Στον καθαρισμό 8 παραλιών του προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, ώστε να υποδεχθούν τους λουόμενους το φετινό καλοκαίρι.

Ο Δήμος, επειδή δεν διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα, θα αναθέσει τον καθαρισμό σε ιδιώτη, ο οποίος θα παρέμβει με μηχανήματα στις παραλίες Πετρωτών, Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας, Πλατανίτη, Ταχυδρομικών, Κρυονερίου, Αλκυώνος, Προφήτη Ηλία και Ιμέρου.

Να σημειωθεί πως λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και τον φετινό χειμώνα στην περιοχή του Δήμου, στις παραλίες έχουν συγκεντρωθεί, μεγάλες ποσότητες υλών που ξέβρασε το χειμέριο κύμα, αυτοφυής βλάστηση, φερτά υλικά, μπάζα, ξύλα και ογκώδεις πέτρες.

Για αυτό και είναι αναγκαίος ο πλήρης επιφανειακός καθαρισμός, όσο και από τα απορρίμματα (πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, γυαλιά ) και κάθε άλλου αντικειμένου που εκβράζει η θάλασσα, η συσσώρευση των οποίων υποβαθμίζει την προσπέλαση και τη χρήση των παραλιών από τους λουόμενους.

Πέρα αυτών, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στον καθαρισμό και στις επιπεδοποίηση των μη ασφαλτοστρωμένων χώρων στάθμευσης των λουόμενων και των παρακείμενων οδών που οδηγούν στα σημεία των παραλιών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με την νομοθεσία, «απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών», κάτι που σημαίνει πως τα φύκια θα απομακρύνονται μόνο όταν έχουν εκβρασθεί στην ακτή.

Οι παραλίες, οι χώροι στάθμευσης και παρακείμενες οδοί που οδηγούν σε αυτές, μετά τον τελικό καθαρισμό τους, θα έχουν την μορφή που απαιτείται με την διαμόρφωση και την επιπεδοποίησή τους, πριν δοθούν προς χρήση τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τους λουόμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.