1.330 ευρω για το «6ο Πανελληνιο Ανταμωμα Ζαλουφιωτων – Αρβανιτων, Προσφυγων Ανατολικης Θρακης» απο την Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Με 1.330 ευρώ θα στηρίξει το  «6ο  Πανελλήνιο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών – Αρβανιτών, Προσφύγων Ανατολικής Θράκης» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και Φίλων στις 1 Ιουλίου, η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης.
 
Η εκδήλωση θα έχει αναφορές σε παραδοσιακά ήθη και έθιμα, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία των Αρβανιτών Προσφύγων της Ανατολικής Θράκης τα οποία είναι άγνωστα, μέσα από ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με ήχους ενισχύοντας έτσι και αναδεικνύοντας, στοιχεία της λαϊκής μας έκφρασης και παράδοσης.
 
Παράλληλα μέσα από ομιλία θα γίνει μια προσπάθεια σύντομης ιστορικής αναδρομής της μερίδας αυτής των προσφύγων καθώς και έκθεση φωτογραφίας της ιστορίας του οικισμού της Παραδημής από την εγκατάσταση των κατοίκων της μέχρι και σήμερα.
 
Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης θα συνδιοργανώσει την εκδήλωση, καλύπτοντας τα έξοδα για ορχήστρα πέντε μουσικών οργάνων (γκάιντα, θρακιώτικη λύρα, καβάλι, ακορντεόν, κρουστά) συνοδευόμενα από αντρική φωνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.