1.050 και πλεον Κομοτηναιοι «εγιναν» αμαξιδιο (+Gallery)

Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Wheeling2help

Ένα ηχηρό μήνυμα ότι όταν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε έστειλαν το απόγευμα της Κυριακής 1.050 και πλέον συμπολίτες και συμπολίτισσες μας που σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο πλαίσιο της δράσης  «Wheeling2help» που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότεροι από 90 φορείς και σύλλογοι της πόλης, καθώς και μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στον εθελοντισμό, την ενημέρωσή τους αλλά και την ενίσχυση της προσπάθειας των δύο εθελοντών ποδηλατών  Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και Θεοδώρας Μπίτση, οι οποίοι και φέτος θα ποδηλατήσουν μέσα σε 32 ημέρες τη διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο να αποκτηθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

Η αρχή έγινε με την υποδοχή των εθελοντών ποδηλατών του Wheeling2help το μεσημέρι της Κυριακής έμπροσθεν του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου τους περίμεναν οι εθελοντές της φλόγας της αγάπης, μοτοσικλετιστές, καθώς και μέλη του ποδηλατικού συλλόγου «Θράκα Ιππέα» και των On Bikes Κομοτηνής, μαζί με την πρόεδρο της συνδιοργανώτριας Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου και την υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής κ. Λουίζα Σαλτσίδου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα  «Περπατώ» και η κίνηση πολιτών «Πλατεία» κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με τον σχηματισμό του αμαξιδίου αλλά και με την μεγάλη γιορτή που ακολούθησε με διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων, μαραθώνιος γυμναστικής από τα γυμναστήρια της πόλης, επίδειξη πολεμικών τεχνών, παιχνίδια ψυχαγωγίας και επιδαπέδια παιχνίδια καθώς και με τους σταθμούς ενημέρωσης για το περιβάλλον, την οικολογία, τη νεολαία και τον εθελοντισμό που είχαν στηθεί στον χώρο.

Η Κομοτηνή αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό των ποδηλατών, οι οποίοι θα ποδηλατήσουν μέσα σε 32 ημέρες τη διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο να αποκτηθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια, 5 εκ των οποίων αναμένεται να δοθούν στον Σύλλογο «Περπατώ».

Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης
«Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αγάπης»

«Στόχος μας όλοι μαζί να κάνουμε ένα κίνημα αγάπης, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο» δήλωσε στον «ΠτΘ» ο κ. Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης κατά την άφιξή του στο Πανθρακικό Στάδιο για να επισημάνει ερωτηθείς με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ταξίδι τους, πως «τα χιλιόμετρα είναι πολλά ωστόσο με σύμμαχο τον καιρό και την καλή διάθεση συνεχίζουμε». 

Άρτεμις Τσολάκη
«Ο εθελοντισμός έχει πλέον περάσει στο DNA των Κομοτηναίων»

Ο στόχος των 1.000 ατόμων που είχαν θέσει οι διοργανωτές σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό του αμαξιδίου με ανθρώπινα σώματα επετεύχθη και ξεπεράστηκε υπογράμμισε δηλώνοντας την ικανοποίησή της εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η κ. Άρτεμις Τσολάκη, η οποία επεσήμανε πως «μετά από τόσα χρόνια βλέπουμε πως έχει περάσει στο DNA των Κομοτηναίων η λογική του εθελοντισμού και ότι όλοι μαζί μπορούμε και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος αυτών των δράσεων».

 
Νατάσα Λιβεριάδου
«Η δράση wheeling2help δίδαγμα για όλους μας»
 

Στην ανταπόκριση όμως των Κομοτηναίων στάθηκε στις δηλώσεις της και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου η οποία επεσήμανε πως «η προσπάθεια των παιδιών είναι μία προσπάθεια προς μίμηση, ένα δίδαγμα για όλους μας, στην οποία οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες, όπως και σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια».

Η μεγάλη αυτή γιορτή του εθελοντισμού και του αθλητισμού έκλεισε με χαμόγελα ικανοποίησης και συγκίνησης από πλευράς των διοργανωτών αλλά και όλων των συμμετεχόντων, με τους ποδηλάτες του Wheeling2help να αναχωρούν το πρωί της Δευτέρας για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που ήταν η Ξάνθη.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι και φορείς

Στην προσπάθεια για τον σχηματισμό του αναπηρικού αμαξιδίου συμμετείχαν ο Σύλλογος «Περπατώ», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμΕα Νοητικής Υστέρησης ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», το Κοινωνικό Φαρμακείο Κομοτηνής, ο σύλλογος Διαβητικών «Γλυκός Κόσμος», το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», ο Σύλλογος Ατόμων με προβλήματα όρασης ν.Ροδόπης «Ενόραση», το σωματείο εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης, ο ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» και οι “On Bikes” Ποδηλάτες Κομοτηνής, το Σωματείο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ροδόπης, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, ο αθλητικός Σύλλογος «Ολυμπιάδα», ο ΓΑΣ Κομοτηνής, ο Σύλλογος Alma Libre, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής – Παιδικά Χωριά SOS, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κομοτηνής,  ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Κομοτηνής ΔΙΑΣ –Budo Academy, η Χ.Ε.Ν., το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, ο Σύλλογος Εβριτών, η Τοπική Ομάδα Πελίτι, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Alzheimer, η ομάδα Τ.Ο.Ρ.Α, το εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο, οι Lions Κομοτηνής, η Πολιτιστική Κίνηση ν.Ροδόπης, ο Σύλλογος Γρατίνος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών ν.Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσακ. Θρυλορίου, ο αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Κομοτηνής, το Κοινωνικό Ιατρείο, ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, το θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, οι Φιλοτέχνες, ο Σύλλογος Στήριξης Καρδιοπαθών & Πρόληψης Καρδιοπαθειών ν.Ροδόπης, ο Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία», το Θρακικό Ωδείο, το γυναικείο τμήμα των AHEPANS Κομοτηνής «Ορφέας», οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, η Σχολή Χορού “Let’s Dance”, το Fair Play, o Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, το μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο Σπάρτακος Ροδόπης, η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής, ο Ροταριανός Όμιλος, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές – JEF Komotini, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα», ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, ο Μορωτικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων, η Λέσχη Κομοτηναίων, το Sultan Tepe, το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, το Ωδείο «Συκάκη», ο Σύλλογος Φίλων Καραθεοδωρή, η Trelacademy, ο Ιατρικός Σύλλογος ν.Ροδόπης, ο Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Κομοτηνής, τα ΤΕΦΑΑ, η φοιτητική παράταξη ΑΝΟΚ, ο Πανθρακικός, το θεατρικό εργαστήρι «Επί σκηνής», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου και ο θρησκευτικός Σύλλογος «Αγ. Αθανάσιος» Κοσμίου. 

Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της δράσης εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.