27 Ιουλιου 1999: Το βαρος στην παραλιακη ζωνη ριχνει ο δημος Αιγειρου

Σε διαρκή φροντίδα της άφθονης παραλιακής ζώνης που διαθέτει έχει επιδοθεί ο δήμος Αιγείρου που καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για τον καθαρισμό και την περαιτέρω στις παραλίες που υποδέχονται φέτος αυξημένο αριθμό λουόμενων. Με απώτερο στόχο να αναδειχθούν οι παραλίες σε πόλο έλξης όχι μόνο για ντόπιους αλλά και για τουρίστες, ο δήμος υλοποιεί σε συνεργασία με την περιφέρεια Α.Μ.Θ και τη νομαρχία Ροδόπης ένα ευρύ πρόγραμμα που θα βελτιώσει και θα εκσυγχρονίσει τις παραλίες με τον κατάλληλο εξοπλισμό αναψυχής και φροντίδας του περιβάλλοντος. Ήδη το ειδικό όχημα πολλών χρήσεων που έχει προμηθευτεί ο δήμος μέσω του προγράμματος «Ι. Καποδίστριας» προχωρά σε τακτικούς καθαρισμούς των παραλιών, εργαζόμενο τις νυχτερινές η πολύ πρωινές ώρες για να μην παρενοχλεί τους λουόμενους. Όμως παρά τις μεγάλες ικανότητες που διαθέτει η τεχνολογία που επιστρατεύθηκε έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά της αφού οι παραλίες εδώ και χρόνια δεν έχουν δεχτεί ανάλογη φροντίδα, κάτι που γίνεται αντιληπτό όταν ο καθαρισμός προχωρά κάτω από τα επιφανειακά στρώματα. Προκειμένου να γίνουν πιο φιλόξενες οι παραλίες από Γλυφάδα μέχρι Αρωγή, ο δήμος έχει προμηθευτεί και τοποθέτησε τουλάχιστον στα 7-8 χλμ  των παραλιών που είναι αξιοποιημένες  500 ομπρέλες 700 ξαπλώστρες και 2.000 καθίσματα που χρησιμοποιούνται ελεύθερα από κάθε επισκέπτη.

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί για μεμονωμένες περιπτώσεις βανδαλισμών απέναντι σε αυτόν τον εξοπλισμό, ο δήμαρχος  Αιγείρου Πέτρος Αλμπανίδης υποστηρίζει ότι οι λουόμενοι έχουν συμπεριφερθεί άψογα σεβόμενοι τις προσπάθειες αναβάθμισης που γίνονται και απέδωσε τις όποιες φθορές σημειώθηκαν σε άλλους παράγοντες όπως δυνατοί άνεμοι κ.λ.π.

Ειδικά στις πολυσύχναστες παραλίες Φαναρίου και Αρωγής υπάρχει διαρκώς συνεργείο του δήμου που φροντίζει για την άμεση επανόρθωση των ζημιών ενώ άλλοι εργαζόμενοι καθαρίζουν αδιάλειπτα τον παραλιακό χώρο συμπληρωματικά με τον καθαρισμό που κάνει το ειδικό όχημα. Σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί σημαντικός αριθμός κάδων απορριμμάτων  ενώ προετοιμάζεται και η λειτουργία αναψυκτηρίων που ενδέχεται να ξεκινήσει ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Π.Δαμκαλής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.