18 Αυγουστου 1998: Ανασα πολιτισμου το θερινο σινεμα

Χρόνιο αίτημα των  κατοίκων παίρνει σάρκα και οστά

Η λειτουργία θερινού κινηματογράφου, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί  πλέον γεγονός για την Κομοτηνή. Τα προβλήματα κυρίως τεχνικής φύσεως  ξεπεράστηκαν, οι απαραίτητες προσαρμογές στο χώρο και στην μηχανή προβολής έχουν ολοκληρωθεί. Όλα δείχνουν έτοιμα για την μεγάλη πρεμιέρα… Ευκαιρία για τους νεότερους  να γευτούν την μαγεία της τέχνης του κινηματογράφου κάτω από τον έναστρο ουρανό. Θύμησες από το παρελθόν φέρνει στους παλιότερους. Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του θερινού σινεμά στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος  κ. Γιώργος Παπαδριέλλης  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κατσιμίγας, ο καλλιτεχνικός δ/ντης  κ. Παπασταμάτης  και μέλος του του Δ.Σ του Θεάτρου κ. Καράμπαμπας .

’’Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αδυναμίες πιστεύω όμως ότι του χρόνου τον Μάιο θα είμαστε καθ’όλα έτοιμο’’ επεσήμανε ο κ.Παπαδριέλλης  ο οποίος απήυθυνε  κάλεσμα στο κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης. ‘’Να απολαύσουμε αυτό που στερηθήκαμε πολλά χρόνια’’ είπε χαρακτηριστικά.

Η πανηγυρική έναρξη θα γίνει αύριο στις 9 το βράδυ με την προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας ‘’ ο Άγγλος Ασθενής ‘’ την οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όσοι σπεύσουν . Η τιμή του εισιτηρίου για τις κανονικές προβολές θα ανέρχεται σε 1000δρχ και 500 για μαθητές , φοιτητές, και στρατιώτες. ‘’Το κόστος δεν θα καλύψει τα έξοδα είναι όμως κίνητρο να έρθει ο κόσμος στον κινηματογράφο’’ είπε ο κ. Κατσιμίγας.

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία ‘’COPLAND’’ ενώ την Κυριακή 23 και την Δευτέρα 24 Αυγούστου η ταινία ΤΖΑΚΙ ΜΠΡΑΟΥΝ. Η επιλογή των ταινιών θα γίνεται από επιτροπή του ΔΗΠΕΘΕ.

Για φέτος θα επιλέξουμε ότι καλύτερο υπάρχει και είναι διαθέσιμο ταινίες για όλο τον κόσμο με καλές κριτικές που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του κινηματογράφου. Δεν θα πειραματιστούμε. τόνισε ο αντιπρόεδρος του  θεάτρου Με νοσταλγία ο κ. Κατσιμίγας αναφέρθηκε και στα θερινά σινεμά της Κομοτηνής του χθες. ‘’Ήταν  πολύ όμορφες στιγμές που εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε και θα ξαναζήσουμε…’’.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ξεκαθάρισε ότι το θερινό σινεμά είναι απλά υπόθεση του Δήμου για λόγους γραφειοκρατικούς τη διαχείριση ανέλαβε το θέατρο ως πιο έμπειρος δημοτικός φορέας στην διεκπεραίωση τέτοιον ζητημάτων από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός δ/ντης κ. Παπασταμάτης τόνισε την σημασία της λειτουργίας του σινεμά στην Κομοτηνή υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι τυχαίο που ο κινηματογράφος αναζωογονείται αυτό άλλωστε φαίνεται κι από τον Αθηναικό τύπο’’.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.