4 Δεκεμβριου 2000: Σταυρος Τσουκας:«Δεν συνδυαζεται η απομακρυνση με τη σχεδιαζομενη τουριστικη αναβαθμιση»

Απομακρύνεται το γραφείο του ΕΟΤ από την Κομοτηνή

Κινητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων προκάλεσε το νέο προς ψήφιση σχέδιο Προεδρικού διατάγματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο η έδρα της Διεύθυνσης Συντονισμού του ΕΟΤ από την Κομοτηνή μεταφέρεται στην Καβάλα.

Ήδη τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜ-Θ εξέδωσαν ψήφισμα- διαμαρτυρία, ενώ ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Φανάρι» και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγείρου κ. Σταύρος Τσούκας τοποθετήθηκε επί του Θέματος ως εξής:

«Η έδρα του γραφείου της Δ/νσης  Συντονισμού του ΕΟΤ είναι απαραίτητο να παραμείνει εδώ. Για πολλούς λόγους.

Κατ’ αρχήν για λόγους απόστασης. Οι ξενοδόχοι και του Έβρου και της Ξάνθης εξυπηρετούνται τώρα στην Κομοτηνή. Φανταστείτε όμως στο μέλλον ένα εβρίτη, η ένα κάτοικο της Ροδόπης, που έχει ξενοδοχείο η ενοικιαζόμενα δωμάτια να χρειάζεται να μετακινείται στην Καβάλα . Εγώ ως ξενοδόχος έτρεχα μέχρι τώρα και στο γραφείο της Καβάλας, αλλά οι περισσότερες εκκρεμότητες μου επιλύθηκαν από το γραφείο της Κομοτηνής. Και χάριν του αξιόλογου στελέχους του εδώ γραφείου, του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, που φρόντιζε να επιλύονται τα προβλήματα μας.

Το γραφείο όμως αυτό της Δ/νσης Συντονισμού του ΕΟ, όχι μόνο δεν πρέπει να απομακρυνθεί, αλλά θα πρέπει και να στελεχωθεί περαιτέρω, προκειμένου να συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Εξάλλου, η Καβάλα δεν μπορεί να ελέγχει το σύνολο των ξενοδοχείων, ξεκινώντας από την Θάσο, με τη γνωστή της πληθώρα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, φθάνοντας μέχρι τον Έβρο. Άρα τι επιδιώκουμε; Και πως διασφαλίζουμε ως ξενοδόχοι την ποιοτική παροχή Υπηρεσίας, που αναμένουμε από ένα γραφείο του ΕΟΤ; Εξάλλου πολλά χρόνια ομιλούμε για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, αλλά αυτή για να υπάρξει απαιτείται έλεγχος και τον έλεγχο οφείλει να τον διεξάγει ένα αναβαθμισμένο γραφείο εδώ, σαφώς στελεχωμένο. Με το σωστό αριθμό υπαλλήλων. Εξάλλου πολλά χρόνια ομιλούμε για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, αλλά αυτή για να υπάρξει απαιτείται έλεγχος και τον έλεγχο οφείλει να τον διεξάγει ένα αναβαθμισμένο γραφείο εδώ, σαφώς σωστά στελεχωμένο. Με το σωστό αριθμό υπαλλήλων. Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό η Θράκη αναβαθμίζεται τουριστικά και από την άποψη πρώτιστα των υποδομών. Νέες ξενοδοχειακές  μονάδες ιδρύονται. Το πρώτο καιρό της λειτουργίας τους έχουν ανάγκη ιδιαίτερη το γραφείο της Δ/νσης  Συντονισμού του ΕΟΤ. Και σήμερα που αυτό επιχειρείται, σήμερα απομακρύνουν το γραφείο; Με ποια λογική;

Για να μην θίξουμε το θέμα της προβολής των τουριστικών και των  αρχαιολογικών θερέτρων της περιοχής μας που επαφίενται στον ΕΟΤ. Αντί να αναβαθμίζουμε, όμως καταργούμε. Γιατί;

 

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Δ.Σ. του συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και του συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜ-Θ 

Το Δ.Σ. του συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Ανάπτυξης για την πρόθεση του να μεταφέρουν την έδρα του Ε.Ο.Τ., από την Κομοτηνή στην Καβάλα. Κατά την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από τον Ε.Ο.Τ.,  στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνιστάται σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα σε κάθε περιφέρεια γραφείο διασύνδεσης τουρισμού με έδρα την Περιφέρεια. Είναι ακατανόητη η εξαίρεση της διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης που ορίζεται ως έδρα η Καβάλα μεταφερόμενη από την ήδη λειτουργούσα έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Μια τέτοια απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εκτός από τα πολλά ερωτηματικά που προκαλεί για το μέλλον της ακριτικής και ευαίσθητης περιοχής, απογυμνώνει και περιθωριοποιεί ακόμη περισσότερο τη Θράκη και μάλιστα σε εποχές που επιβάλουν επιτακτικά και άμεσα πολιτική της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της.

Η μεταφορά της Διεύθυνσης Τουρισμού από την Κομοτηνή στην Καβάλα δυσχεραίνει για λόγους γεωγραφικούς το υπηρεσιακό έργο του ΕΟΤ, αφήνοντας και περιθώρια στην παρανομία. Ελαχιστοποιεί τη συνεργασία των συνδέσμων Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων Θράκης, που έχουν έδρα την Κομοτηνή με τον Ε.Ο.Τ., συνεργασία απαραίτητη για τα θέματα και την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου ενώ αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αδιαφορία αλλά και την άγνοια του κράτους των Αθηνών για την ιστορία τις ανάγκες της κοινωνίας και την εξέλιξη της Θράκης.

Τα Δ.Σ.

Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Α.Μ-Θ.’’

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.