30 Σεπτεμβριου 2003: Αναπλαση της Επαρχιακης οδου Ηφαιστου-Πανεπιστημιουπολης

  • Τη συνεργασία του Δ.Π.Θ για το έργο ζήτησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Εξόχως σημαντική είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της επαρχιακής οδού Ηφαίστου- Πανεπιστημιούπολης.

Στην ίδια κατεύθυνση αποσκοπεί επιστολή που απέστειλε προς τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βαβατσικλής και με την οποία ζητά την πρόθυμη συνεργασία του πανεπιστημίου με συγκεκριμένες ενέργειες της διοίκησης του.

Πρόταση του Δημάρχου Κομοτηναίων, είναι να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος της Πρυτανείας να για να επωμιστεί η Πολυτεχνική Σχολή Θράκης την σύνταξη της μελέτης ως προσφορά στην αναβάθμιση των χώρων της. Η θετική διάθεση που διέπει την επιστολή του Δημάρχου κ. Βαβατσικλή είναι σίγουρα ενδεικτική της βούλησης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί με το Δ.Π.Θ για την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει. Αποτελεί οπωσδήποτε ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη μιας σύμπραξης που μόνο ευεργετικές συνέπειες θα επιφέρει για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρύτανη.

Η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται να προχωρήσει ο σχεδιασμός για της για την ανάπλαση της επαρχιακής οδού Ηφαίστου- Πανεπιστημιούπολης.

Στην προσπάθεια μας επιθυμούμε να έχουμε και την πρόθυμη συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με συγκεκριμένες ενέργειες της Διοίκησης του. Προτείνουμε λοιπόν, να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος της Πρυτανείας  ώστε να επωμιστεί η πολυτεχνική σχολή Θράκης τη σύνταξη της μελέτης ανάπλασης ως προσφορά στην αναβάθμιση των χωρών της. Ο Δήμος Κομοτηνής θα προχωρήσει στην συνέχεια στην πρακτική υλοποίηση της μελέτης, μετά βέβαια την έγκριση της και την εξασφάλιση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου και του Δήμου έχει άλλωστε εκτιμηθεί ως αναγκαία και λίαν επωφελής για τον τόπο μας, και από σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ελπίζουμε ότι θα αποδεχθείτε την πρόταση του Δήμου και ότι με τις ενέργειες και  εισηγήσεις σας το αντικείμενο της πρότασης μας θα προχωρήσει προς την υλοποίηση του. Το πανεπιστήμιο θα αποθέσει έτσι τη σφραγίδα της συμβολής του στο συγκεκριμένο Δημοτικό έργο γεγονός αναμφισβήτητου αξίας για τον τόπο μας.

Με εξαιρετική τιμή

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.