3 Νοεμβριου 2000: Στις 12 Νοεμβριου το τρενο της Ειρηνης στην Κομοτηνη

Στις 12 Νοεμβρίου ο σιδηροδρομικός  σταθμός Κομοτηνής θα φιλοξενήσει για επτά ώρες το τρένο της Ειρήνης και Φιλίας που θα ξεκινήσει από το ίδρυμα παίδων της Τουρκίας. Η διαδρομή του τρένου στο οποίο θα επιβαίνουν 15 τούρκοι Βουλευτές περιλαμβάνει μια τετράωρη στάση στην Ξάνθη και πολλές άλλες σε Βαλκανικές χώρες.

Σε μια άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του νομάρχη Ροδόπης , ο κ. Σταυρόπουλος συνομίλησε με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, κ. Munis Dirik για την άφιξη του τρένου ειρήνης και φιλίας που συνέδεσε πέρυσι για πρώτη φορά την Τουρκία και την Ελλάδα. Ο κ. Dirik θα καταρτίσει το πρόγραμμα των στάσεων και των εκδηλώσεων που θα συνοδεύσουν το Τρένο σε συνεργασία με τον γ.γ. της Περιφέρειας Α.Μ-Θ., κ. Άρη Παυλόπουλο.

Το τρένο θα έρθει απ’ το Ίδρυμα Παίδων της Τουρκίας στην Κομοτηνή – αφού προηγηθούν στάσεις στον Έβρο – και θα παραμείνει για 7 ώρες.

Στο Maron Beach θα γίνει εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Πρόκειται για μια συνεργασία των Οργανισμών Σιδηροδρόμων Ελλάδας και Τουρκίας. Στο τρένο θα επιβαίνουν 15 τούρκοι βουλευτές γεγονός που απαιτεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι σιδηροδρομικές ράγες θα οδηγήσουν το τρένο για τετράωρη στάση στην Ξάνθη, για να διατρέξει στη συνέχεια μια σειρά από βαλκανικούς σταθμούς.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.