28 Αυγουστου 2009: Πληρης ανακαινιση στο Δημοτικο Κολυμβητηριο Κομοτηνης

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων , δημιουργία αποδυτήριων και αίθουσα αναμονής

«Στόχος η ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη»

Εργασίες πλήρη ανακαίνισης στο Δημοτικό κολυμβητήριο έχει ξεκινήσει ο Δήμος Κομοτηναίων αναθέτοντάς το έργο στην Ελληνική Εταιρία η οποία έχει αναλάβει  και την αναβάθμιση του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι!

« Το έργο αναβάθμισης περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό του. Επίσης, περιλαμβάνει κατασκευή αποδυτηρίων για τα μικρά παιδιά και χώρους αναμονής για τους γονείς τους, αλλά και εκσυγχρονισμό των αποδυτηρίων και για τους μεγάλους» είπε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Δημήτρης Κοτσάκης. Γίνεται μια πλήρης ανακαίνιση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Το κυριότερο είναι μία αναβάθμιση με όλες τις υποδομές διότι οι παλιές δημιουργούν πρόβλημα επικινδυνότητας. Επίσης κάνουμε καινούρια κολυμβητήρια για τα μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, με μια αίθουσα αναμονής για τους γονείς ώστε να μπορούν να περιμένουν τα παιδάκια τους και φυσικά γίνεται πλήρης ανακαίνιση στα αποδυτήρια. Το έργο θα κοστίσει 350.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Κοτσάκης

Το έργο θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη, προκειμένου να γίνουν κανονικά οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων από όλες τις κατηγορίες των ηλικιών.

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει κατατεθεί αίτημα στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) για την κατασκευή ενός κλάδου, ο οποίος θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το κολυμβητήριο, για την θέρμανση του νερού της πισίνας, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης ανεβάζει το κόστος λειτουργία του κολυμβητηρίου στα ύψη

« Ο κλάδος αυτός θα τροφοδοτεί επίσης με φυσικό αέριο το κτήριο της Δημαρχίας της Νομαρχίας, το Πολυλειτουργικό Κέντρο, κτήρια εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αλλά μέχρι να συσταθεί η ΔΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, το κολυμβητήριο θα θερμαίνεται με πετρέλαιο θέρμανσης . Ωστόσο οι παρεμβάσεις θα περιορίσουν κατά πολύ την σπατάλη ενέργειας και συνεπώς το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κοτσάκης.

Από τον Πύργο του Άιφελ στην Κομοτηνή η STELMA A.E.

Ο πρόεδρος της εταιρίας STELMA S.A, κ. Λευτέρης Μαμαντζής μίλησε για την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την δραστηριότητα της πριν από 40 από την Πτολεμαΐδα «κι εδώ και 33 χρόνια περίπου επιχειρηματικά έχουμε κάνει έργα εξωτερικό Βουλγαρία , Πολωνία Κουβέιτ και Γαλλία. Το τελευταίο μας έργο είναι εδώ και 4 χρόνια σε μια περιοχή της Γαλλίας και τελευταία το έργο στον πύργο του Άιφελ ένα έργο που για εμένα προσωπικά ήταν όνειρο ζωής ένα έργο ζωής που ήρθε μετά από 40 χρόνια δουλείας να δικαιώσει τους αγώνες της εταιρείας και τον μελών της οικογένειας»

Πιστεύω ότι θα δείτε τα αποτελέσματα της εργασίας μας εδώ και αισίως όταν ολοκληρωθεί το έργο θα έχουμε καινούργιες δηλώσεις και φυσικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω σε ένα μήνα να έχει τελειώσει το έργο» τόνισε ο κ. Μαμαντζής .

Ο αντιπρόεδρος της STELMA κ. Δημήτρης Μαμαντζής είπε με τη σειρά του ότι η ελληνική εταιρία κέρδισε με το σπαθί της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος του Παρισιού. Πέρασε εύκολα τις πρώτες φάσεις του διαγωνισμού και κατατρόπωσε στην τελική φάση 6 εταιρίες από την Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία». Για το έργο στο πύργο του Άιφελ ο κ. Δ. Μαμαντζής είπε ότι «εξήντα τόνοι του μοναδικού χρώματος «μπρονζέ» θα χρειαστούν για να βαφτούν 250.000 τ.μ. σιδηροκατασκευής  με αλκυδικά  χρώματα που είναι οργανικά, και φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν καθόλου μόλυβδο. Πριν από την βαφή του έργου θα γίνει η απαραίτητη αποκατάσταση των διαβρώσεων που έχει υποστεί η μεταλλική κατασκευή».  Η βαφή είναι η πρώτη φάση της συντήρησης του γαλλικού μνημείου και ακολουθούν άλλες δύο για τις οποίες προκηρύσσεται εκ νέου πανευρωπαϊκός διαγωνισμός. Η εταιρεία μας θα διεκδικήσει να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη συντήρηση του πύργου του Άιφελ, είπε ο κ. Δημήτρης Μαμαντζής  και τέλος τόνισε ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κομοτηνής θα βαφεί με τα ίδια χρώματα «μπρονζέ» όπως ο πύργος  του Άιφελ.

«Στόχος της επιχείρησης είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους δημότες μας μια και όταν αναλάβαμε είδαμε ένα χώρο με πολλά προβλήματα και σημεία επικινδυνότητας για τα παιδιά. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου ξεκινήσαμε την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και των αποδυτήριων. Θέλω να πιστεύω ότι τέλος Σεπτεμβρίου το έργο θα είναι έτοιμο, μια και τα προγράμματα μας ξεκινούν 12 Οκτωβρίου, οπότε και θα δοθεί στο κοινό πιο ασφαλές και αναβαθμισμένο με περισσότερη ποιότητα» δήλωσε και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού, Γιώργος Ναβροζίδης.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.