22 Σεπτεμβριου 2000: Ποιοτητα ζωης του πολιτη

  • Από το γραφείο του πρωθυπουργού  οι δράσεις της πολιτείας

Η δύναμη της περιφέρειας Α.Μ-Θ σε έργα υποδομών που έχουν σαν στόχο βελτίωση ζωής του πολίτη, όπως και το σύνολο των δράσεων της πολιτείας για καλύτερη ζωή παρουσιάζονται μέσα από μια έκθεση που φιλοξενείται από σήμερα στη αίθουσα τελετών της νομαρχίας Ροδόπης με την παρουσία ταμπλό κατά νομό της περιφέρειας , και κατά θεματική ενότητα και οθόνης όπου προβάλλονται χώροι εξέλιξης της δράσης, με την υποστήριξη υπολογιστών. Η έκθεση κατά ένα μέρος της παρουσιάστηκε στην Δ.Ε.Θ. και ξεκινάει στην περιοδεία της σε περιφερειακό επίπεδο από την έδρα της Περιφέρειας Α.Μ-Θ γεγονός που μεταφράζεται ως στήριξη της κυβέρνησης στην περιοχή .

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο κοινό μια σειρά δεκαήμερων εκδηλώσεων όπου αναφέρονται οι δράσεις της πολιτείας για καλύτερη ζωή. Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Γραφείο Ποιότητας Ζωής του γραφείου του πρωθυπουργού και παρουσιάζεται από στην Κομοτηνή με την αρωγή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης για την ποιότητα ζωής του πολίτη στην Αίθουσα της Νομαρχίας Ροδόπης, από τον υπουργό Γεωργίας, κ. Ανωμερίτη

Στη παρουσίαση και τους στόχους των εκδηλώσεων αναφέρθηκε σήμερα ο γγ. Της Περιφέρειας Α.Μ-Θ, κ. Καμπέλης, , ενώ για την πρωτοβουλία εξέφρασε τις απόψεις του και ο νομάρχης Ροδόπης κ. Σταυρόπουλος

Ο κ. Καμπέλης τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του πολίτη στην καθημερινή ζωή, στις πόλεις αλλά και στην ύπαιθρο, προσδιορίζοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται μέσα απ το πρόγραμμα Καποδίστριας απαντά στους τρόπους που οι κάτοικοι της υπαίθρου θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής .

Στο τμήμα έκθεσης που αφορά στην περιφέρεια Α.Μ-Θ υπάρχουν στοιχεία για έργα και πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη. Ο κ. Καμπέλης σημείωσε τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από το σύστημα TAXIS και την βελτίωση των υπηρεσιών που γίνονται στο Υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η δυνατότητα που δίνεται από την επόμενη περίοδο να γίνεται η ηλεκτρονική κατάθεση της φορολογικής δήλωσης.

Ο κ. Καμπέλης ανέφερε ότι η περιφέρεια συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή μέρα για το περιβάλλον χωρίς αυτοκίνητο, εδώ στα λύκεια όλης της περιφέρειας, να κληρώσουν συμβολικά ένα ποδήλατο.

Οικοδεσπότης στη αίθουσα εκδηλώσεων της νομαρχίας Ροδόπης, ο κ. Σταυρόπουλος, τόνισε τη σπουδαιότητα της αρχής της έκθεσης από την περιφέρεια Α.Μ-Θ. Σχολιάζοντας την έμφαση που δίνει η πολιτεία στη βελτίωση ποιότητας ζωής του πολίτη ανέφερε: « όλη η γκάμα των έργων από την δημόσια διοίκηση μέχρι τα μεγάλα έργα, την απασχόληση τον πολιτισμό που παρουσιάζονται στην έκθεση δίνουν την δυνατότητα στους Έλληνες να δούνε τι γίνεται σε επίπεδο χώρας, περιφέρειας, νομού Κάποια πράγματα δεν αρκεί μόνο να γίνονται, πρέπει να γίνονται και κτήμα του πολίτη, για αυτό και ο πολίτης πρέπει να παρατηρήσει και να κρίνει όσα γίνονται.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.