19 Οκτωβριου 2001: Ολοκληρωνεται το ορεινο καταφυγιο στον Πολυαρνο

Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Δήμο Ιάσμου

Ένα από τα σημαντικότερα έργα, που θα αναβαθμίσει συνολικά το χάρτη των τουριστικών αξιοθέατων του νομού μας, καταφέρνει να αποδώσει στους  πανέλληνες  ο δημοσιογραφικά αποστασιοποιούμενος – δόγμα του μάλλον η πράξη και όχι ο λόγος- δήμαρχος Ιάσμου κ. Σταύρος Καζάκης.

Συγκεκριμένα ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι εργασίες για την λειτουργία του ορεινού καταφυγίου στον Πολύαρνο, στην καρδιά της οροσειράς της Ροδόπης, που ανήκει στο Δήμο Ιάσμου. Η κατασκευή του υπερσύγχρονου και άρτια εξοπλισμένου κτιρίου στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 καθώς και η κατασκευή του δάσους αναψυχής στην Αστραία αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών όχι μόνο από το Δήμο Ιάσμου και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και απ ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να γνωρίσου το πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα περιβάλλον με σπάνια είδη φυτών και τα περίφημα άγρια άλογα καθώς και τον υπό εξαφάνιση λευκό γυπαετό και το μαύρο πελαργό οι οποίοι διαβιούν στα «Θρακικά Μετέωρα». Οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι αναψυχής και το ορεινό καταφύγιο, που έχουν κατασκευαστεί με την συνεργασία του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου με συγχρηματοδότηση του Κοινοτικού Προγράμματος LEADER II  μέσω της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., είναι έργα τα οποία αποτελούν σημαντική υποδομή για την τουριστική ανάπτυξη της ορεινής περιοχής του Δήμου.

Εκτός βέβαια από τον ορεινό όγκο ο Δήμος Ιάσμου έχει το μοναδικό προνόμιο του συνδυασμού, εντός των ορίων του της λίμνης Βιστωνίδας και του Ποταμού Κομψάτου. Η λίμνη Βιστωνίδα είναι ένας από τους σημαντικότερους γνωστούς υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εκεί εκβάλει ο ποταμός Κομψάτος που έχει μόνιμη ροή σε όλη την διάρκεια του χρόνου και είναι ευρέως γνωστός για τα καθαρά νερά και τη Μεσαιωνική τοξωτή Γέφυρα, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της περιοχής και έμβλημα του Δήμου Ιάσμου. Τα παραπάνω μπορεί να αποτελέσουν σημεία εξόρμησης από το ορεινό καταφύγιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τόπος ολιγοήμερων διακοπών, καταφύγιο ορειβατών και κυνηγών, παρατηρητήριο φυσιολατρών, κατάλυμα οικοτουριστών καθώς και χώρο αναψυχής και προπόνησης αθλητών. Ο χώρος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα μια και σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε δημοφιλέστατες εθνικής εμβέλειας εφημερίδες με θετικότατα σχόλια. Το καταφύγιο προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα από οποιονδήποτε το επιθυμεί κατόπιν συνεννοήσεως με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και με την καταβολή χρηματικού ποσού που θα επιτρέπει σε όλου να απολάυσουν την φιλοξενία του και την μοναδική φύση που το περιβάλλει. Την προβολή του σημαντικού αυτού έργου έχει αναλάβει η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης με τη δημιουργία ενός εξαιρετικά καλαίσθητου διαφημιστικού εντύπου, πλούσιο σε φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες, από το οποίο προέρχεται και η διακόσμηση του κειμένου

Δ.Ι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.