15 Σεπτεμβριου 2009:«Εγκαινια» για Δημοτικη Αστυνομια

  • Ορκίστηκαν οι πρώτοι οκτώ δημοτικοί αστυνόμοι 

Στο γραφείο δημάρχου έγινε η ορκωμοσία των οκτώ πρώτων δημοτικών αστυνομικών από τον δήμαρχο Κομοτηνής, Δημήτρη Κοτσάκη  χθες το πρωί, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα νέα τους καθήκοντα, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Ο Δ. Κοτσάκης εξήγησε τον τρόπο πρόσληψης τους που έγινε μέσω ΑΣΕΠ, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Ήταν ένας πανελλαδικός διαγωνισμός  μέσω του ΑΣΕΠ. Σαν δήμος είχαμε προκηρύξει 10 θέσεις αλλά μόνο οκτώ άτομα συγκέντρωσαν όλα τα κριτήρια και ήδη έχουμε προχωρήσει και στην αρχή διαδικασίας για την πρόσληψη και των άλλων δύο ατόμων.

Η δημοτική αστυνομία είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο για την εφαρμογή δημοτικής πολιτικής. Δεν είναι ένας κατασταλτικός μηχανισμός παραίνεσης προς τους δημότες που δεν θέλουν να συμμορφωθούν σε ορισμένες τακτικές και πολιτικές  που αφορούν την κοινωνία.

Θα μεσολαβήσει μια περίοδος γνωριμίας με τους δημότες, ενημέρωσης των παιδιών για δεδομένα του δήμου. Πρέπει να μάθουν τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, να τους γίνει μια πλήρης ενημέρωση ακόμη και για την σφράγιση των καταστημάτων, την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, όλα όσα είναι στην αρμοδιότητα τους.  Στην συνέχεια θα αρχίσουν να μπαίνουν στην εφαρμογή των καθηκόντων τους.

Μέσα από την δημοτική αστυνομία θα έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε καλύτερα και το περιβάλλον, πάντα με παραινέσεις, με σκοπό να εναρμονιστούν όλοι με τα νέα δεδομένα ανακύκλωσης και διαχείρισης  απορριμμάτων».

Η Δημοτική αστυνομία σύμφωνα με τον Κοτσάκη θα δουλεύει σε δύο βάρδιες. «Στην αρχή ειδικά θα ασχολούνται και με την καταγραφή των προβλημάτων. Η Δημοτική αστυνομία είναι περίπολος που μπορεί να περάσει για να δει ποια πινακίδα έχει γραφτεί, αλλά και να ελέγχει τη διαφήμιση.

Αυτό σημαίνει και μείωση της ρύπανσης. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να λειτουργήσει για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και του δήμου» είπε .

Οι οκτώ δημοτικοί αστυνόμοι που ορκίστηκαν είναι: Θωμάς Αϊβάζης , Βασίλης Γεωργαντάς, Χρήστος Γκαλάκης, Ιωάννης Γκουρτσιλίδης, Νίκος Μπάτζιος, Νίκος Μπογαδάκης, Στέργιος Σερμπέζης και Θανάσης Χιδίρογλου.

Μαρία Αμπατζή 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.