10 Δεκεμβριου 1999: Καθαρος δημος το ζητουμενο…

  • Υπηρεσία καθαριότητας και περιβάλλοντος 
  • Χασάν Εκρέμ: «Οι υποχρεώσεις της υπηρεσίας μετά τον Καποδίστρια έγιναν μεγαλύτερες»

Δύο νέα απορριματοφόρα στον υπάρχοντα εξοπλισμό

Ανανεώνεται και ανασυγκροτείται η υπηρεσία καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής. Με αγορές νέων μηχανών καθαρισμού αλλά και προσλήψεις προσωπικού. Η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και την αποκομιδή των σκουπιδιών προσπαθεί να ανταποκριθεί όλο αυτό το διάστημα έχοντας φοβερές ελλείψεις, όχι μόνο στην κάλυψη των αναγκών της πολύς αλλά και των 20 οικισμών που εντάχθηκαν στο Δήμο.

«Οπωσδήποτε το έργο μας έγινε μεγαλύτερο και οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων περισσότερες» παραδέχεται εν πρώτοις ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Χασάν Εκρέμ και προσθέτει ότι ο εντυπωσιακός ρυθμός ανοικοδόμησης και οι διανοίξεις οδών έκαναν τις ανάγκες επέμβασης της υπηρεσίας μεγαλύτερες. Και η υπηρεσία ανταποκρίνεται όπως πρέπει; Ρωτήσαμε τον κ. Χασάν Εκρέμ, για να απαντήσει ειλικρινέστατα πως όχι.

Η καθαριότητα στην Κομοτηνή, αλλά και στους οικισμούς δεν είναι αυτή η οποία θα θέλαμε να ήταν». Σύμφωνα με την προσωπική του άποψη το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες.

«Αν είχαμε περισσότερο εξοπλισμό η συνολική εικόνα ήταν καλύτερη». Το μεγάλο ωστόσο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει. Τα 35 άτομα που ασχολούνται στην ουσία δεν είναι αρκετά με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης και των οικισμών να μην είναι διαυγέστερη.

«Σαφώς χρειαζόμαστε πολύ περισσότερους εργάτες και οδηγού». Η πρόσληψη αυτών είναι θέμα χρόνου σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Δημάρχου Κομοτηναίων, του κ. Παπαδριέλλη. Ωστόσο, πόσα θα είναι αυτά τα άτομα τα οποία θα προσληφθούν;

Ο κ. Εκρέμ απαντά με ένα ξεχωριστό τρόπο «Συνηθίζω πάντα να αναφέρω το παράδειγμα του Δήμου Ρόδου. Ενός δήμου που έχει τον ίδιο πληθυσμό με αυτόν της Κομοτηνής αλλά 350 εργάτες ως προσωπικό καθαριότητας. Με αυτό δεν θέλω να υποστηρίξω ότι πρέπει να έχουμε τον ίδιο αριθμό, αλλά όχι όπως είμαστε τώρα, στο 1/10 δηλαδή».

Η βούληση στην δημοτική αρχή για πρόσληψη προσωπικού είναι δεδομένη έτσι, ο κ. αντιδήμαρχος αναφέρει ότι πολύ πιθανόν να μην καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις αλλά ένας σημαντικός αριθμός με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι διαδικασίες πρόσληψης θα δρομολογηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Διαδικασίες, οι οποίες φιλοδοξείται ότι θα αλλάξουν προς το καλύτερο την όψη της πόλης , η οποία αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα σε αρκετούς οικισμούς η συγκομιδή να γίνεται με τρακτέρ και ανελκυστήρες. «Με την έναρξη του νέου έτους θα έχουμε και την δραστηριοποίηση δύο νέον απορριμματοφόρων».

Θεωρείται την πόλη της Κομοτηνής, πόλη καθαρή; Ρωτήσαμε στο τέλος τον κ. Αντιδήμαρχο. «όταν δρομολογηθούν και υλοποιηθούν όλα όσα αναφέραμε τότε ναι θα είναι πόλη καθαρή».

Μαρία Νικολάου 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.