1 Σεπτεμβριου 2000:Δημοπρατειται το Φραγμα Ιασιου

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και την Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης 

Δημοπρατείται το Φράγμα Ιασίου

Στο πλαίσιο της οπτικής της Περιφέρειας για συνεργασία με όλους τους φορείς εκτέλεσης των εργασιών που υλοποιούνται χάρις στο Γ’ Κ.Π.Σ. πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, παρουσία των κ.κ. Καμπέλη , Σταυρόπουλου και Γιαννακίδη. Τα έργα που εντάσσονται στο Γ’ Κ.Π.Σ. προχωρούν στις δημοπρασίες προχωρούν στις δημοπρασίες και αρχίζουν να εκτελούνται.

Ο αντινομάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης  μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας ΑΜ-Θ δήλωσε:  «υπερκεράσαμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και προβαίνουμε στην υλοποίηση των έργων που ήταν ενταγμένα στο Γ’ Κ.Π.Σ. κι έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την περιοχή». Αναφέρεται συγκεκριμένα στα έργα και τα ποσά που διατίθενται: «πρόκειται για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του μουσικού  Γυμνάσιου – Λυκείου Κομοτηνής με προϋπολογισμό 1 δις 200 εκ. δρχ. για την παράκαμψη της Μέσης, που έγινε και η δημοπρασία (προϋπολογισμός 900 εκ. δρχ.), για την ολοκλήρωση της παράκαμψης των Κρανοβουνίων (340εκ. δρχ.) , για την α’ φάση της διασύνδεσης Ιμέρου Γλυφάδας (1 δις 600εκ. δρχ.).

Διασυνδέουμε παραλιακά τον Ίμερο με το Φανάρι και θα ακολουθήσει η β’ φάση με την ανάδειξη του οικοσυστήματος. Επίσης: ολοκλήρωση του έργου Δαρμένης Ραγάδας, Εσοχής (420 εκ. δρχ.), Φράγμα Ιασίου (8 δις δρχ.). Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην δημοπρασία. Στο έργο Παγούρια –Μολυβωτή (500 εκ. δρχ) αναμένεται η ανάδειξη του ανάδοχου. Ο προστατευτικός βραχίονας στο λιμάνι του Ιμέρου και η εκβάθυνση του υφισταμένου λιμανιού αγγίζει συνολικά τα 600εκ. δρχ.».

Η ωριμότητα των έργων σε επίπεδο τεχνικής εφαρμογής και περιβαλλοντολογικών μελετών αποδεικνύει την ετοιμότητα την νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιαννακίδης εξηγεί «υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός που εκπονήθηκε πριν πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να υλοποιηθούν πολύ σημαντικά έργα για την Ροδόπη».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.