Ζητησατε το Ποθεν Εσχες

Της έκδοσης

Οι δηλώσεις Πόθεν Εσχες των πολιτικών προσώπων, δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, με τον δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο να αποδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου, για να δει τα πόθεν έσχες των πολιτικών και να κρίνει (ή να επικρίνει) τους ηγέτες της χώρας, αναζητώντας και βλέποντας τι έχει και τι δεν έχει ο καθένας στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, πόσα χωράφια και αυτοκίνητα έχει (ιδιαίτερα χρήσιμο αν αναζητάτε συμπεθέρια).
 
Όμως η όλη αυτή διαδικασία, με τον τρόπο που γίνεται, πέρα από το πιο κουτσομπολίστικο ενδιαφέρον, δεν αποδίδει ιδιαίτερα, γιατί αν υπήρχε κάτι παράνομο, και αδικαιολόγητος πλουτισμός, θα έπρεπε, ιδιαίτερα όταν οι δηλώσεις αυτές είναι για αρκετά παλιότερες χρήσεις, ήδη να έχει ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία.
 
Παρόλο λοιπόν που υπάρχει πιθανότητα κάποιος «αετομάτης» να εντοπίσει μη κανονικότητα στο πόθεν έσχες, πιθανότατα δεν θα υπάρξει κάποια αποτέλεσμα από όλη αυτή την διαδικασία, παρόλο που είναι πολύ χρήσιμη στους αρχισυντάκτες για να γεμίσουν στήλες στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.
 
Αυτό σημαίνει ότι η δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη; Στην εποχή των κρυπτονομισμάτων και των εξωχώριων λογαριασμών, μάλλον όχι.
 
Θα πρέπει να σταματήσουν οι δηλώσεις πόθεν έσχες; Φυσικά και όχι, απλά θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά των πολιτικών, και να μην περιμένουμε να έρθουν μόνοι τους και να μας πουν, «βλέπεις, έκλεψα, τώρα βάλε με μέσα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.