Ζητημα αξιοπιστιας

Παρά την κατακραυγή που ξεσήκωσε η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης με το συζητούμενο στη Βουλή φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιμένει στην ψήφισή του, κόντρα στη θέση που εκφράζουν κόμματα, φορείς και συνδικάτα.

Σε μια περίοδο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μοχθούν για να τα βγάλουν πέρα, τα φορολογικά μέτρα Αλογοσκούφη έρχονται να τις αποτελειώσουν. Τα «σπασμένα» της Κυβέρνησης καλούνται να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Σε μία εποχή που σε όλη την Ευρώπη το ζητούμενο είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, στην Ελλάδα όταν αποτύχουν όλες οι άλλες πολιτικές, οι κυβερνήσεις φοράνε το φορομπηχτικό τους προσωπείο. Το ίδιο κάνει σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτό αν μη τι άλλο είναι ομολογία αποτυχίας, διότι γνωρίζουν καλά ότι ανάλογες πολιτικές έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τις επενδύσεις και την οικονομία.

Το κυριότερο όμως όλων αυτών που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι ότι χάνεται εντελώς η όποια αξιοπιστία έχει παραμείνει σε αυτό το έρημο το ελληνικό κράτος. Ποια φορολογική συνείδηση να αποκτήσει ο Έλληνας, όταν οι κυβερνήσεις αλλάζουν συνεχώς τους κανόνες του παιγνιδιού;

Τελικά ποιος πολίτης θα εμπιστευτεί αύριο την όποια εξαγγελία πολιτικού;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.