Υποσχεσεις επι υποσχεσεων

Ακόμη ένα βαρύ πλήγμα στον ήδη επιβαρημένο προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών και γενικότερα στο οικογενειακό εισόδημα απετέλεσαν οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, εφόσον θα ενισχύσουν το καθημερινά διογκούμενο κύμα ανατιμήσεων.

Σε μία περίοδο που η ΔΕΗ παρουσιάζει κέρδη οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της αποτελούν δώρο στους μετόχους ιδιώτες της εταιρείας, ενώ από την άλλη πλήττουν το οικογενειακό εισόδημα. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για το 2000 με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κάτω από το 3%.

Ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές και η διαχείριση της εθνικής οικονομίας από την κυβέρνηση της ΝΔ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και τα δυσκολότερα για την πλειοψηφία των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των φορολογoυμένων έρχονται με την άφιξη του φθινοπώρου αν κρίνουμε από τις εξελίξεις στην αγορά, τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και τις εφόδους της εφορίας.

Τι να περιμένει λοιπόν ο δύστυχος λαός από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Τίποτα, παρά μόνο υποσχέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.