Υπονομευση προσπαθειων

Κοινός στόχος θεωρητικά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σημειωτέον θέλει να κυβερνήσει και τη χώρα, είναι η οικονομική ανάπτυξη η οποία βασίζεται στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την πραγματοποίηση επενδύσεων που κατ’ επέκταση δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Είναι γνωστό ότι σημαντικό μέρος των επενδύσεων προέρχεται από το εξωτερικό. Kάθε υπεύθυνη πολιτική δύναμη, λοιπόν, προσπαθεί να «πουλήσει» στους ξένους επενδυτές τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας για να προσελκύσει κεφάλαια.

Στην πράξη, δυστυχώς για την Eλλάδα, συμβαίνει το αντίθετο. Oι μικροκομματικές σκοπιμότητες μπαίνουν πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Mόνοι μας δυσφημούμε στο εξωτερικό την ποιότητα αυτού που πουλάμε, μόνοι μας υποτιμούμε στις διεθνείς αγορές την αξία του «εμπορικού σήματός» μας.

Όλοι θυμούνται ότι στα μέση της δεκαετίας του ʼ90, όταν τέθηκε ο στόχος για την ένταξη στην ONE, μέρος της αντιπολίτευσης υπονόμευε αυτή την εθνική προσπάθεια για την οποία ο ελληνικός λαός, όλα τα κοινωνικά στρώματα έκαναν θυσίες.

Tο τελευταίο διάστημα η πρακτική αυτή έχει επανέλθει με δριμύτητα, αν και είναι αβάσιμη, εφόσον πιστέψουμε την Eurostat, την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή.

Mήπως, άραγε, οι της αντιπολίτευσης σκέπτονται να καταγγείλουν και την Eurostat γιατί στον τελευταίο έλεγχό της, πρόσφατα, διαπίστωσε την εγκυρότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων;

Στον αθλητισμό, υπάρχει ο όρος «πλεονέκτημα έδρας». Στην οικονομία υπάρχει ο όρος «αξία συγκριτικού πλεονεκτήματος»: Δημοσιονομική σταθερότητα, καταναλωτική δύναμη, γεωγραφική θέση, φορολογικό καθεστώς κ.λπ.

Δυστυχώς, κάποιοι,που μάλιστα επιδιώκουν να κυβερνήσουν τη χώρα, κάνουν ό,τι μπορούν για να χάσει η Eλλάδα αυτό το πλεονέκτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.