Υπομονη…

Της έκδοσης

«Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός» τραγουδούσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Γρηγόρης Μπιθικότσης στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», και το ίδιο θα μπορούσαν να τραγουδήσουν εν χορώ και τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη στη Θράκη που βρέθηκαν στην περιοχή μας τις προηγούμενες μέρες.

Στο θέμα του πορίσματος της Διακομματικής έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, μιας και από την αρχή μέχρι το τέλος η όλη διαδικασία ικανοποίησε λίγους, και πολύ φοβόμαστε ότι η εφαρμογή του, θα ικανοποιήσει ακόμα λιγότερους.

Αφενός είναι η πολυδιάσπαση των πορισμάτων, που ενώ όντως, όπως επισήμανε και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη από την Κομοτηνή, έχουν πολλά κοινά στοιχεία, έχουν αρκετά διαφορετικά ώστε τυχόν αλλαγή κυβέρνηση να προκαλέσει τις ίδιες «ανακοπές» που δημιουργούνται σε όλη την δημόσια διοίκηση. Αφετέρου το γεγονός ότι η ειδική επιτροπή που υποτίθεται ότι θα παρακολουθεί την εφαρμογή του πορίσματος, φαίνεται να είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, και ακόμα και αν αρχίσει να λειτουργεί, πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα έχει «δόντια» για να επιβάλλει στην εκάστοτε κυβέρνηση την υλοποίηση των προβλεπόμενων.

Όσο για τα αναπτυξιακά έργα; Πέρα από την Αλεξανδρούπολη, όπου γίνονται παρεμβάσεις και θα γίνουν και άλλες, πρέπει να περιμένουμε για την βελτίωση του Σιδηρόδρομου, να περιμένουμε τα έργα υποδομών όσο αφορά την ενέργεια, να περιμένουμε και τις άλλες υποδομές όπως τον κάθετο άξονα, γενικών να κάνουμε υπομονή, και η ανάπτυξη θα διαχυθεί στην περιοχή μας από την πρωτεύουσα του Έβρου, παρόλο που μέχρι τότε, μπορεί όλος ο Βόρειος Έβρος και η μισή Ροδόπη να έχει μετακομίσει σε αυτή.

Δεν θέλουμε να κάνουμε δίκη προθέσεων, άλλωστε υπομονή κάνουμε εδώ και δεκαετίες, αλλά θα πρέπει να δούμε το πράγμα διαφορετικά, όσο αφορά την διεκδίκηση των υποσχέσεων.

Γιατί δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε σαν την Σταχτοπούτα, όχι τη Σύγχρονη της Βουγιουκλάκη, αλλά αυτή του παραμυθιού, να έρθει ο πρίγκηπας με το γοβάκι της ανάπτυξης, να μας το φορέσει, και τότε όλα θα σιάξουν. Γιατί μας συγχωρείτε, αλλά ότι το γοβάκι δεν φτάνει ποτέ μέχρι τη Θράκη, πραγματικά δεν είναι τυχαίο.

Για αυτό και πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε, να βρούμε τρόπους να ακουστούν τα πραγματικά μας προβλήματα. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε, και αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούν να λύσουν όχι μία, αλλά δέκα Διακομματικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.