Υπαρχει ολιγωρια στη διεκδικηση κτιριων απο το Δημο Κομοτηνης;

Της Έκδοσης

Το θέμα του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, το οποίο συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την Τετάρτη, αποτέλεσε αφορμή για την μείζονα αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα για τον επικεφαλής κ. Αντώνη Γραβάνη, να επικρίνει την Δημοτική Αρχή για ολιγωρία στη διεκδίκηση τόσο του συγκεκριμένου, όσο και άλλων εμβληματικών κτιρίων.

Μάλιστα ενώ συμφωνούσαν ως παράταξη με την έκδοση ψηφίσματος, άφησε και εκεί αιχμές, ελπίζοντας πως θα αξιοποιηθεί όπως πρέπει, σε αντίθεση με άλλα αναξιοποίητα κτίρια.

Στη συνέχεια πέρασε στην επίθεση, επικρίνοντας την διοίκηση πως δεν έχει δείξει την απαιτούμενη παρεμβατικότητα για την παραχώρηση τόσο αυτού, όσο και άλλων κτιρίων.

«Θεωρώ πως ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να έχει πιο δυναμικές παρεμβάσεις, γιατί υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν» ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα του παλιού κινηματογράφου Αστέρια, αλλά και όλα τα θέματα που έχουν προκύψει με ιδιοκτησίες της ΕΤΑΔ, για τα οποία θεωρεί πως δεν υπάρχει η διεκδίκηση που χρειάζεται.

Την ίδια ώρα βλέπουμε παραχωρήσεις κτιρίων και εκτάσεων σε άλλους Δήμους, τόνισε, χαρακτηρίζοντας τις όποιες κινήσεις έχει κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος Κομοτηνής μόνο για τους τύπους.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, υπεραμύνθηκε των κινήσεων της διοίκησης σε όλες τις διεκδικήσεις μέχρι σήμερα, τόσο για το θέμα του παλιού Δικαστικού Μεγάρου όσο και για κτίρια της ΕΤΑΔ, σημειώνοντας πως η πίεση προς αυτούς είναι συνεχείς.

Αυτή η πίεση είχε φέρει, σύμφωνα με τον ίδιο, την επίσκεψη του ΓΓ του Υπουργείου το 2020, παρόλο που δεν κατάφεραν να προχωρήσουν.

Να σημειωθεί πως κριτική για την προσέγγιση του Δήμου στα κτίρια που διεκδικεί ασκήθηκε και από τον Γιάννη Λεβέντη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που σημείωσε πως ο Δήμος δεν έχει κανένα σχεδιασμό για την χρήση του παλιού Δημοτικού Μεγάρου, όταν αυτό του παραχωρηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.