«Ξεζουμισμενοι» οι επαγγελματιες της εστιασης απο παντου!!!

Κι επειδή πολύς έλεγχος και πολλοί τα έχουν βάλει τώρα τελευταία με την εστίαση, ενημερωτικά αγαπητοί του ελέγχου πρέπει να μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι ένας απ’ τους πιο ματωμένους κλάδους και ένας κλάδος που ακόμη (λίγο ή πολύ ) δίνει μεροκάματα και ένσημα και τα μηνιάτικα είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις, διότι και η δουλειά και η νύχτα είναι δύσκολη. «Όποιος ξέρει»…
 
Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τους ευσυνείδητους επιχειρηματίες που σέβονται τον αγώνα των εργαζομένων τους, κι όσο για τους κακούς; Μη ρωτάτε, τους αποβάλλει το σύστημα σιγά σιγά όλους!!! Τον αγώνα των επαγγελματιών της εστίασης που δουλεύουν με το άγχος της επιχειρηματικότητας, με το άγχος του αύριο, με το άγχος να εξυπηρετήσουν άμεσα γρήγορα, ποιοτικά καταναλωτές, δουλεύοντας 18 και 20 ώρες την ημέρα, μακριά από τα σπίτια τους απ’ τα παιδιά τους, απ’ τις γιορτές, από καλοκαίρια, από διακοπές, από αργίες, και έχοντας και περίπου 15 ελεγκτικούς μηχανισμούς πάνω από το κεφάλι τους ποιος θα τον σεβαστεί;;; Εντάξει έλεος πια, είπαμε όχι και έτσι!!! Αναρωτιέμαι από αυτούς εκεί πάνω που δίνουν διαταγές, έχει λιώσει κανένας τους κάνα ζευγάρι παπούτσια στο πεζοδρόμιο της ζωής και της δουλειάς;;;
 
Γιατί αλλιώς δεν είναι ικανός για μένα προσωπικά να τα βάζει με «ίσως το χειρότερο» επάγγελμα και μιλώ εντελώς αντικειμενικά κι αηδιασμένα πια.
 
ΝΟΜΙΖΕΤΕ επειδή πάτε στις ακριβές ταβέρνες πολυτελείας και τρώτε τις ψαρούκλες ξέρετε πιο πολλά από τον συμπαθητικό αυτό κλάδο και τους ανθρώπους που δουλεύουν 365 ημέρες τον χρόνο; Άντε πια, γιατί κουραστήκανε, και πιστεύω πως τους έχετε ξεζουμίσει, και νομίζω πως δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά!!! 

Το 2016 θα είναι η χρονιά της μεγαλύτερης φτώχειας

Οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι από τότε που άρχισε η δοκιμασία μας, το 2010. Εκτιμώ ότι το 2016, με τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση δημοσιοποιεί, θα είναι η χρονιά της μεγαλύτερης φτώχειας, ανεργίας κι ανασφάλειας.
 
Εργαζόμενοι θα χάσουν (και άλλοι) τις δουλειές τους, οι συνταξιούχοι κι οι μισθωτοί θα βιώσουν νέες περικοπές στις αποδοχές τους, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες θα δεινοπαθήσουν. Κι επειδή θα είναι η έβδομη ακόμα σκληρότερη χρονιά στην σειρά, αθροιστικά οι καταστάσεις θα γίνουν ανυπόφορες.
 
Στις συνθήκες αυτές σε κοινωνικό επίπεδο μόνο η αλληλεγγύη κι η συλλογικότητα θα μας σώσουν από μεγαλύτερες συμφορές. Δώστε τη βοήθεια σας όπου και σ’ όποιον μπορείτε. Μην εγκλωβιστείτε στο «εγώ» σας. Όλοι μας λίγο πολύ θα χρειαστούμε ο ένας τον άλλον. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία. Αλλά θα τη νικήσουμε και θα επιβιώσουμε ενωμένοι εμείς οι απλοί πολίτες. Καλό κουράγιο και μεγάλη δύναμη φίλες και φίλοι μου. Πρέπει και θα τα καταφέρουμε. Όσο για τους πολιτικούς μας; Είναι στην αρχή του τέλους τους, νομίζω ότι ήρθε η ώρα τους!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.