Ξεκινησαν την λειτουργια τους τα πλευρικα διοδια Ιασμου, ξεκινησαν και οι γκρινιες

Το τελευταίο ζευγάρι πλευρικών διοδίων της Ροδόπης ξεκίνησε να επιβαρύνει όποιους κινούνται μεταξύ Κομοτηνής και Ιάσμου

Δέκτες παραπόνων γίναμε με την λειτουργία των πλευρικών διοδίων στον Ίασμο, όπως ήταν αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι όποιος είχε περάσει από εκεί, είχε δει πως η κατασκευή τους είχε σχεδόν ολοκληρωθεί εδώ και κάποιο διάστημα.

Τα παράπονα, πέρα από το γεγονός της επιβάρυνσης με ακόμα ένα ζευγάρι πλευρικών διοδίων στην περιοχή μας, είναι ότι η πληρωμή τους γίνεται ακόμα πιο επαχθής από το γεγονός ότι, ειδικά πηγαίνοντας προς τον Ίασμο, ο δρόμος είναι, όπως τον έχουμε χαρακτηρίσει πολλές φορές, περισσότερο τρύπα παρά άσφαλτος, ιδιαίτερα στη γέφυρα του Κομψάτου.

Και μπορεί οι εργασίες επισκευής του δρόμου, στην κατεύθυνση προς Ίασμο, να έχουν φτάσει  προς τη γέφυρα, και πιθανότατα να ξεκινήσουν και στο οδόστρωμα εκεί τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει ωστόσο μια αίσθηση επιβάρυνσης προς τους κατοίκους της περιοχής (οι μετακινήσεις των οποίων πρέπει να περάσουν είτε από την Εγνατία, είτε από την παλιά γέφυρα του Κομψάτου), διότι ακόμα και τα 40 λεπτά των διοδίων (80 για το πήγαινε έλα από Κομοτηνή) δεν είναι και μικρή επιβάρυνση, όταν γίνεται συχνά. Ειδικά αν μπει κανείς στον κόπο να αναρωτηθεί για ποιο λόγο; Για να σπάνε τις ρόδες τους στο δρόμο;

Αξίζει να σημειωθεί πως τα διόδια λειτουργούν στην έξοδο προς Ίασμο από τα Ανατολικά, και στην άνοδο από Ίασμο προς Κομοτηνή.

Το κόστος των διοδίων ανέρχεται σε 0.40 ευρώ για δίκυκλα, τρίκυκλα, 0.50 ευρώ για ελαφρά οχήματα, 1.30 ευρώ για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 1.80 ευρώ για φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.