Ξεκινησαν οι εργασιες στην πεσμενη γεφυρα Κομψατου

Της έκδοσης

Ξεκίνησαν εργασίες στην πεσμένη γέφυρα Κομψάτου, λίγες μέρες πριν την 5η επέτειο της πτώσης του ανατολικού της κομματιού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλία Μπούκα.

Να θυμίσουμε πως το κομμάτι της γέφυρας κατέρρευσε στις 1 Σεπτεμβρίου 2017, και ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος αδράνειας, αντιπαραθέσεων και αλληλοκατηγοριών μεταξύ φορέων, για να φτάσουμε στην προκήρυξη της νέας γέφυρας, η οποία θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη, με πιο ενισχυμένη θεμελίωση.

Να θυμίσουμε δε πως στις χρονιές προ κορωνοϊού, οι κάτοικοι του Ιάσμου πραγματοποιούσαν τα Γεφύρια, ως υπενθύμιση για την κατάσταση της γέφυρας, και παρόλο που απομένουν ακόμα κάποιες μέρες, δεν γνωρίζουμε αν οι εργασίες ανασχέσουν τους όποιους σχεδιασμούς.

Βέβαια θα πρέπει πρώτα να αποξηλωθούν τα παλιότερα τμήματα της γέφυρας, και στη συνέχεια να κατασκευαστεί η νέα, και με την προθεσμία των έργων να ανέρχεται σε 20 μήνες, έχουμε δρόμο ακόμα. Ας ελπίσουμε πως στην 7η επέτειο της πτώσης της γέφυρας, θα δούμε τη νέα να εκτείνεται πάνω από τον ποταμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.