Ξαναδωστε στο λαο την κλεμμενη του περηφανια!

Με πολιτικές μειωμένων προσδοκιών τι μπορεί να αναζητήσει κανείς από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται την αξία του χρόνου, μιας παραμέτρου ικανής να ανατρέψει τα πάντα ακόμα και στη μικρότερη υποδιαίρεσή της; Στην Ελλάδα, η καταγγελτική πολιτική παρασύρει στα γρανάζια της και καλές προτάσεις ανάπτυξης, γιατί δεν προβάλλονται επαρκώς ή όταν προβάλλονται -μεσούσης της υλοποίησής τους-  ανοίγει το κουτί της Πανδώρας,αρχίζει η συνθηματολογία και μια φράση όπως «τίθεται θέμα αξιοπιστίας» ακυρώνει τα πάντα. Έτσι χρονίζει μια σισύφεια πολιτική, αναποτελεσματική και ζημιογόνα για όλους τους  πολίτες!
 
Και φτάνουμε κάθε φορά σε εκλογές, με τα ίδια κι απαράλλαχτα τερτίπια! Πάλι αποφαίνονται κάποιοι ότι χτίζαμε παλάτια στην άμμο, αν και μας το ψιθύριζε πολλές φορές ο αείμνηστος Καζαντζίδης και το σιγομουρμουρίζουμε ακόμη.
 
Αυτός ο χρόνος τελικά στην Ελλάδα πώς κατανέμεται; Θαρρώ πως δεν τον υπολογίζουμε και μας στοιχίζει το χάσιμό του, το οποίο επίσης αγνοούμε. Γι αυτό και η επαναλαμβανόμενη και επί σκηνής φράση «κάναμε λάθη.  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη» και πάλι απ' την αρχή. Ψάχνω για διέξοδο γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή!
 
Κι η ζωή μας, έφτασε εδώ: τα προβλήματα, άλυτα σωρευμένα, ανύπαρκτες νέες ιδέες μόνιμη απασχόληση με τους εξ ανατολών μετανάστες και οι Έλληνες μεταναστεύουν, αντί να γυρίζουν πίσω οι ξενιτεμένοι.
 
Λάθη, δε λέω, γίνονται, αλλά απανωτά, που γεννήσανε την οικονομική κρίση και κατά συνέπεια την ανεργία, την εγκληματικότητα, και  όλα τα συμπαρομαρτούντα, δεν δικαιολογούνται στους  σημερινούς πολιτικούς.
Στους πολιτικούς που ασφαλίζουν τα έσοδά τους όταν απασφαλίζουν των πολιτών, οι οποίοι, με την ψήφο, τούς εξασφάλισαν θέση στο κοινοβούλιο και κατάντησαν την πολιτική  επάγγελμα, ξεχνώντας με το χρόνο το ίδιο το επάγγελμά τους!
 
Με μανιχαϊστικές απλουστεύσεις δεν κυβερνάται η χώρα! Εργαστείτε επιτελικά, οι καιροί δεν βοηθούν τους μοναχικούς καβαλάρηδες! Οι εκ βάθρων αναδιατάξεις των στελεχών, μόνο τις σελίδες των ειδήσεων συμπληρώνουν και ελαχιστοποιούν τα έσοδα του πολίτη! Ενώ γίνεται καθημερινά λόγος για δημοσιονομική εξυγίανση, βουλιάζουμε στο χρέος!
 
Η πολιτική καταστράφηκε από τη μικροπολιτική, τα κόμματα δεν ανταποκρίθηκαν σωστά στο ρόλο τους και η Ελλάδα, έρμαιο των ξένων θελήσεων, δεν σώζεται από το φιλότιμο του Έλληνα, μπορεί όμως και πρέπει να σωθεί από τις θυσίες εκείνων που αντί  να αναζητούν πόρους κι άλλους πόρους για να κάνουν πολιτική, που οδήγησαν τους πολίτες στην ενοχή την ντροπή και την απόγνωση, να ξαναδώσουν στο λαό την κλεμμένη του περηφάνια!
 

*Η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.