Ξανα καλεσμα για προτασεις αλλαγης του σηματος της Περιφερειας

Της έκδοσης

Πριν από μερικές ημέρες, όταν γράφαμε για το θέμα της αλλαγής του σήματος της Περιφέρειας, είχαμε αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην διαβούλευση, που είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί.

Τότε είχαμε αναφέρει «Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε τι απέγινε με την διαβούλευση, βλέπουμε όμως το θέμα να επανέρχεται», και η εισήγηση, όπως περιμέναμε, αφορούσε την Νίκη της Σαμοθράκης.

Το ζήτημα είναι πως στο θέμα της άγνοιας για την διαβούλευση, βρισκόμασταν στην ίδια βάρκα με τους περισσότερους Περιφερειακούς Συμβούλους, που εξεπλάγησαν όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, σημείωσε πως ενώ η διαβούλευση διήρκησε ένα χρόνο, δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις, πέρα μιας επιστολής από όμιλο της Καβάλας, με δύο άλλες, που όμως δεν ανέφερε (ούτε στην εισήγηση που είχαν στα χέρια τους οι σύμβουλοι) ποιες ήταν αυτές.

Αυτό έβαλε σε σκέψεις τους συμβούλους που είχαν απομείνει στο Συμβούλιο (μιας και η ώρα ήταν προχωρημένη) για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση, και αν πραγματικά είχαν δυνατότητα όσοι επιθυμούσαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Να τονίσουμε πως δεν μιλάμε για πλήρες γραφιστικό σχέδιο, απλά για μια τεκμηριωμένη πρόταση γιατί ο Απόστολος Παύλος, για παράδειγμα, ή ο Γρύπας των Αβδήρων, θα μπορούσε να αποτελέσει σύμβολο της ΑΜΘ.

Τελικά το θέμα αποσύρθηκε εκ νέου, για να γίνει ξανά κάλεσμα, αυτή τη φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο δια του προέδρου του, για προτάσεις μέχρι τις 31 Απριλίου, από τις οποίες οι πιο τεκμηριωμένες θα προωθηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Έτσι μέσα στο Μάιο, (ίσως και Ιούνιο) θα αποφασιστεί τελικά ποιο θα είναι το νέο σήμα της Περιφέρειας, μιας και όπως φαίνεται, το Ακροκέραμο που έχει σήμερα, διάγει τους τελευταίους του μήνες (μάλλον).

Άποψή μας είναι πως μάλλον τελικά θα καταλήξουμε ούτως ή άλλως στην Νίκη της Σαμοθράκης, όμως για ακόμα μια φορά επαναφέρουμε την πρότασή μας για ανοιχτό διαγωνισμό, με τους πολίτες της Περιφέρειας να ψηφίζουν για τις επικρατέστερες προτάσεις. Ποτέ δεν ξέρεις…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.