«Βιβλικες» συν-εργασιες

Της Έκδοσης

Μέσα στο κύμα των ραγδαίων εξελίξεων που κατακλύζουν τη χώρα μας και τον πλανήτη γενικότερα, τα ευχάριστα νέα αποτελούν την καλύτερη παρηγοριά. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα νέα έχουν ως επίκεντρό τους το βιβλίο, τη  διαχρονικότερη πανανθρώπινη συντροφιά. Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία των εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης» με την ιστοσελίδα “Diastixo.gr”, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό ενημερωτικό site για το βιβλίο, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, στις σελίδες του φιλοξενεί νέες κυκλοφορίες και κριτικές βιβλίων όλων των κατηγοριών. Νέα, άρθρα, απόψεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αυτοπαρουσιάσεις, προδημοσιεύσεις, ανέκδοτα λογοτεχνικά έργα –ποιήματα, πεζά, θεατρικά– και βίντεο. Επίσης, κείμενα για τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά. Η ύλη του ανανεώνεται καθημερινά και ανάμεσα στους συνεργάτες του συγκαταλέγονται σημαντικοί συγγραφείς, δημοσιογράφοι, κριτικοί βιβλίου, μεταφραστές και δημιουργοί από τον χώρο των τεχνών. Έτσι, οι 606.331 αναγνώστες που επισκέπτονται το site μηνιαίως ενημερώνονται για τα νέα της εκδοτικής παραγωγής και του πολιτιστικού γίγνεσθαι ευρύτερα.

Πρόκειται εν ολίγοις για μια ελπιδοφόρα συνεργασία, όπου θα παρουσιάζονται τα πιο πρόσφατα τα βιβλία των εκδόσεων του «Παρατηρητή της Θράκης», θα αναρτώνται σχετικές κριτικές και θα δίνονται συνεντεύξεις από τους συγγραφείς τους. Μια κίνηση που φτάνει στα αυτιά μας ως συνώνυμη των αναγνωστικών ταξιδιών που δεν έχουν τέλος. Γιατί αυτός εξάλλου δεν είναι και ο ρόλος του βιβλίου; Οι αέναες μεταφορές προς πάσα κατεύθυνση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το “Diastixo.gr” και επιφυλασσόμαστε πως με μιας τέτοιας συνεργασίας μόνο «μύρια καλά έπονται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.