«Βιαιη» επιστροφη στην πραγματικοτητα

Της έκδοσης

Είθισται οι τελευταίες ημέρες ενός έτους αλλά και οι πρώτες αυτού που ακολουθεί, έως και την ημέρα των Θεοφανείων στην Ελλάδα οι ρυθμοί να «πέφτουν» και λογικό.

Λίγο το εορταστικό κλίμα, λίγο η ανάγκη να βρεθούμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές με αγαπημένα και οικεία πρόσωπα, λίγο η ανάγκη για «αποσυμπίεση» και «επαναπρογραμματισμό» στόχων και κινήσεων οι χαμηλότεροι ρυθμοί είναι λογική.

Το πέρας ωστόσο των Θεοφανείων σηματοδοτεί παραδοσιακά την επιστροφή στην απτή πραγματικότητα, στους κανονικούς ρυθμούς, τα άγχη, τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, όπως και έγινε. Για την δε περιοχή της Ροδόπης – και του Έβρου- και ειδικά για τους πολιτικούς μας εκπροσώπους αλλά και μια σειρά εκπροσώπων φορέων και συλλογικοτήτων αυτή η επιστροφή φαίνεται πως γίνεται λίγο «βίαια» υπό την έννοια της έγκαιρης προετοιμασίας τους και των πάντων για την έλευση του Πρωθυπουργού την προσεχή Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Θράκη και χωρίς ακόμα να έχει κλείσει το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψής του αναμένεται μεταξύ άλλων να πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, αν και η «κεντρική» συνέντευξη τύπου που θα δώσει για θέματα της Θράκης για γίνει την επόμενη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Και όπως καταλαβαίνετε κυβερνητικά στελέχη, λοιπά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής τρέχουν και δεν φτάνουν ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού πάντως κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, πολύ δε περισσότερο τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει από την περιοχή μας επομένως το όποιο τρέξιμο ας ελπίσουμε να πιάσει και τόπο.

Με το καλό να ορίσει ο Πρωθυπουργός!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.