Βαρυς ο λογαριασμος του Μαιου

Της έκδοσης

Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ειδικότερα σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου το πρωί της Δευτέρας τα εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν σήμερα, με το 80% των πολιτών να καλείται να πληρώσει χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% τον ίδιο και περίπου 7 με 8% αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανάρτηση των εκκαθαριστικών έρχεται με καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΑΑΔΕ και θα εξοφληθούν σε έως και 10 δόσεις, με την πρώτη εξ αυτών να λήγει στις 31 Μαΐου, δίχως περιθώριο παράτασης, όπως έκανε σαφές και ο ίδιος παρά την καθυστέρηση στην ανάρτηση.

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν αυτή γινόταν βάσει αρχικού προγραμματισμού δεδομένου ότι τα οικονομικά κάθε ελληνικού νοικοκυριού και επιχείρησης είναι επιβαρυμένα και αναμένεται να επιβαρυνθούν κι άλλο.

Κι αυτό διότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ είναι μόλις μία από τις φορολογικές υποχρεώσεις για τις οποίες θα κληθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθότι ακολουθούν ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα που θα προκύψει από την σχετική εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και φυσικά η επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, μόνο από την οποία υπολογίζεται πως θα επιστρέψουν στα ταμεία του κράτους 3 δις. ευρώ που αντιστοιχούν σε 700.000 περίπου επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Και όλα αυτά βεβαίως εκτός των τρεχουσών του μήνα υποχρεώσεων που ολοένα και αυξάνουν τον προϋπολογισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.