Τσιπαρισμα των κατοικιδιων η εστω και σημειωτον ΜΠΡΟΣΤΑ

Της Έκδοσης

Ένα από τα σημαντικότερα που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στην Κομοτηνή είναι η έναρξη ελέγχων για την τήρηση των νενομισμένων που οφείλουν να εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων.
 
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα προς τον εκπολιτισμό μας ως κοινωνίας, μια και η πράξη υιοθεσίας ενός κατοικιδίου ζώου είναι πρωτίστως πράξη ευθύνης. Έτσι, το ότι ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την αστυνομία, τον Δήμο Κομοτηνής και το Δημοτικό Κυνοκομείο για το εάν τα ζώα που φιλοξενούνται στις αυλές, κατοικίες ή μπαλκόνια έχουν τα απαραίτητα που επιβάλλει ο νόμος, είναι δηλαδή καταγεγραμμένα, φέρουν τσιπ και ο ιδιοκτήτης τους τηρεί βιβλιάριο υγείας, είναι η πρώτη κίνηση που μας περνά σε άλλο επίπεδο.
 
Κυρίως, γιατί το τσιπαρισμένο ζώο έχει πλέον ιδιοκτήτη, ανήκει σε κάποιον και, αφού εφαρμόζεται ο νόμος και τα κατοικίδια φέρουν τσιπ, είναι πλέον πολύ δύσκολο ο ιδιοκτήτης τους, ακόμα και να θέλει, να τα εγκαταλείψει, γιατί με τον αριθμό τσιπ που το κατοικίδιο φέρει, αυτός θα βρεθεί.
 
Το τσιπάρισμα των ζώων είναι όμως πολλαπλά ευεργετικό και για άλλους λόγους, για ιδιοκτήτες και ζώα. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που ένα κατοικίδιο χαθεί, είναι σχετικά εύκολο ―πολύ ευκολότερο από το τίποτα― ο ιδιοκτήτης του με βάση το τσιπ και τα δεδομένα που μεταφέρει να βρεθεί και να ησυχάσει και ο ίδιος και το ζώο.
 
Να σημειώσουμε ότι κατ’  αυτόν τον τρόπο ανοίγει καλύτερα και το σύστημα υιοθεσιών που λειτουργεί το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, και το οποίο παγίως πριν δώσει ένα ζωντανό προς υιοθεσία, αυτό όχι μόνο φέρει τσιπ και έχει βιβλιάριο υγείας, αλλά είναι πλήρως εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο.
 
Για τους μη έχοντες φιλόζωους λοιπόν ένας και μόνον ο δρόμος: η υιοθεσία σκύλων από το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής στο οποίο φιλοξενούνται μοναδικά όμορφες και τρυφερές υπάρξεις…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.