Τρομολαγνεια μεσω tv

Όσοι πέρασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων με τις τηλεοράσεις ανοιχτές, μάλλον θα μπούχτισαν από τις «ειδήσεις», που με εντυπωσιακή συχνότητα προανήγγειλαν την επέλαση χιονιά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Δεν είναι ότι αμφισβητούμε τις προγνώσεις που έκαναν οι ειδικοί στο αντικείμενο, αλλά όπως και να ‘χει ήταν αρκετά παράδοξο σε μέρες με ηλιοφάνεια άνοιξης, αν όχι καλοκαιριού, να παρελαύνουν στις οθόνες των τηλεοράσεων εικόνες από… βόρειο πόλο.
 
Η μία εξήγηση, που θα μπορούσε να ερμηνεύσει αυτήν την παραδοξότητα, είναι ότι το σύνδρομο του… Αυγούστου «χτύπησε» και τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι ελάσσονος αξίας πληροφορίες να αναβαθμίζονται σε «ειδήσεις» και να καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις στα σχετικά δελτία. Μια δεύτερη εκδοχή, που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, είναι ότι ορισμένα ΜΜΕ, μετά από τις πρακτικές που ακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα, έχουν εθιστεί πια στην τρομολαγνεία, είτε ασυναίσθητα είτε διότι έχουν επιβεβαιώσει πως αυτή αποφέρει μεγαλύτερη τηλεθέαση ή περισσότερα κλικ αν πρόκειται για ενημερωτικές σελίδες του διαδικτύου.
 
Σε κάθε περίπτωση, καλοδεχούμενα τα τερτίπια του καιρού, όποια κι αν είναι αυτά στο υπόλοιπο του τρέχοντος χειμώνα, με τη σταθερή και αυτονόητη φυσικά αξίωση του να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα τα πιθανά προβλήματα, που θα προκύψουν… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.