Τους ενωσε η Χρυση Αυγη

Της έκδοσης

Ιστορική η χθεσινή ημέρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου κατατέθηκε προς ψήφιση στην ολομέλεια η Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο η ημέρα είχε την ιστορικότητά της και για άλλους λόγους.
 
Ένας εξ αυτών η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, απέναντι στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή, που ακούστηκε δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια και ακολούθως του Σταύρου Κοντονή από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Συγκεκριμένα η αρχή έγινε με τον κ. Δένδια ο οποίος έχοντας τον λόγο και κληθείς να σχολιάσει τα της ένστασης δήλωσε χαρακτηριστικά πως  «από την πλευρά της ΝΔ αρνούμαι να τοποθετηθώ στην ένσταση της Χρυσής Αυγής, αρνούμαι να τοποθετηθώ, επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους, αρνούμαι να αποδεχθώ κόμμα, το οποίο έχει ως σύμβολό του τον ναζιστικό σταυρό.  Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους. Αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν πρόδωσαν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και το λαό. Η Χρυσή Αυγή, όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία, αντιποιείται εθνικό σύμβολο».
 
Σε συνέχεια της εν λόγω δήλωσης του κ. Δένδια ήρθε και η τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή ο οποίος έχοντας τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως « ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απολύτως με τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ και αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και δημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό απέναντι στους νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα θα μείνουν ως μαύρη σελίδα στη σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι προδότες της δημοκρατίας και του έθνους μιλούν για το έθνος και τη Δημοκρατία. Δεν τους επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα. Αυτό το υπερασπίζονται οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».
 
Θα μου πείτε απέναντι στον φασισμό όλοι είμαστε ένα, λογικό και αδιαπραγμάτευτο, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός αυτό καθ’ αυτό. Άλλωστε δεν βλέπουμε συχνά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να χειροκροτούν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το αντίθετο.
 
Από ό,τι διαβάσαμε μάλιστα το θερμό αυτό κλίμα μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.
Εμείς προσωπικά την χαρήκαμε αυτή την πρωτιά – μετά από πολύ πολύ πολύ καιρό, αν δεν  κάνουμε λάθος─ που βεβαίως και θα έπρεπε να είχε «έρθει» πολύ νωρίτερα, αν μη τι άλλο θα μας είχε γλιτώσει από πολλές «Κασιδιάρικες» στιγμές, και θα πρέπει να επαναληφθεί.
 
Είναι ωραίος, και ο λογικός μεν σπάνιος δε πολιτικός ρεαλισμός!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.