Τουλαχιστον η Ελλαδα γεννησε τη δημοκρατια

Της έκδοσης

Την Τετάρτη, το απομεσήμερο για την Ελλάδα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, οι  Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες στη Γερμανία ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και παρουσίασαν την Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν.

Οι διαπραγματευτικές συνομιλίες κράτησαν δύο ολόκληρους μήνες, ενώ τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών καταγράφονται σε ένα κείμενο 177 σελίδων, που περιγράφει τις πολιτικές που σκοπεύουν να εφαρμόσουν οι εταίροι τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η σύνταξη αυτού του κειμένου μάλιστα δεν σημαίνει αυτόματα και την κατάληξη της συμφωνίας, αφού θα τεθεί υπόψιν των μελών και των τριών κομμάτων και όταν επικυρωθεί τότε θα προχωρήσει η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πρωτόφαντα πράγματα αυτά για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας! Εδώ που οι συγκυβερνήσεις κλείνονται μέσα σε λίγα λεπτά, ευκαιριακά και με βάση ανταλλάγματα.

Κολακευόμαστε όταν ακούμε τους ξένους να μας λένε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Αυτό βέβαια που ίσως, παραλείπουν να μας πουν είναι ότι έκτοτε ενηλικιώθηκε και «έφυγε» από το σπίτι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.