Τουλαχιστον Αστοχια

Η Ένωση Καταναλωτών και η οικολογική ομάδα του Ν.Ροδόπης, κατήγγειλαν ότι στο Λύκειο Σαπών έγινε εκδήλωση-ενημέρωση των μαθητών από εκπροσώπους της Μεταλλευτικής Θράκης, που δραστηριοποιείται στην επένδυση του χρυσού.

Προκαλεί πράγματι απορία, αν η οποιαδήποτε εταιρεία, που έχει δικά της συμφέροντα στην περιοχή, μπορεί να «ενημερώνει», βεβαίως όχι αντικειμενικά, μαθητές σε σχολεία.

Άραγε είχε ενημερωθεί η προϊσταμένη αρχή για αυτήν την εκδήλωση, δεδομένου ότι για να μπει οποισοδήποτε άλλος στο σχολείο απαιτείται και ορθώς άδεια από την προϊσταμένη αρχή και από το Υπουργείο Παιδείας; Με ποιο κριτήριο επελέγη μία εταιρεία χρυσού, για να «ενημερώσει» τους μαθητές; Προξενεί κατάπληξη το γεγονός αυτό την ίδια στιγμή μάλιστα που είναι γνωστή η αρνητική θέση και του δήμου Σαπών. Αν ο σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου ή ο διευθυντής ήθελαν να ενημερώσουν τους μαθητές τους για το χρυσό, πεδίον δόξης λαμπρόν, τόσες και τόσες εκδηλώσεις έχουν γίνει και στις Σάπες, άνετα θα μπορούσαν να τους προτρέψουν να τις παρακολουθήσουν.

Αλήθεια πολλές εταιρείες έχουν περάσει τις πόρτες των σχολείων για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και μάλιστα χωρίς αντίλογο; Χρειάζεται προσοχή ειδικά στην σχολική πράξη και τάξη. Η Ένωση Καταναλωτών κάνει λόγο για πιθανή παράβαση καθήκοντος. Δεν γνωρίζουμε αν έτσι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι τουλάχιστον αστοχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.