Τοψιδη δειχνει για την «καραμπολα» της ΔΙΑΑΜΑΘ ο Μουριαδης

Της Έκδοσης

Την εμπλοκή της περιφέρειας ΑΜΘ στις εκλογές της ΔΙΑΑΜΑΘ, με στόχο να φύγει από την ευθύνη των τριών μεγάλων δήμων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, και να περάσει η προεδρία στο Δήμο Δράμας κατήγγειλε, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος αναμενόταν να διαδεχθεί τον κ. Τσέπελη στην προεδρία της Επιχείρησης.

Αντίθετα ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος εκλέχτηκε με το οριακό ποσοστό του 50,36%. Ο κ. Μουριάδης αρχικά εντός του συμβουλίου, και στη συνέχεια στα τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας σχολίασε αρνητικά την στάση της Περιφέρειας.

Και αυτό γιατί αφενός  τόσο μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, (κατέχει το 1%) στήριξε τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά αφετέρου, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέρφων του που μετέφερε, από το γραφείο του περιφερειάρχη τους έπαιρναν τηλέφωνο για να επηρεάσουν την ψήφο τους, ενώ τέθηκαν, πάλι σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, και θέματα κομματικών τοποθετήσεων.

Ανάμεσα στα όσα ανέφερε ο κ. Μουριάδης, μας έκανε εντύπωση πάντως η αναφορά του στο γεγονός ότι έμειναν εκτός οι δήμοι που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης των σκουπιδιών, και μπήκαν «κάποιοι που φαντάζονται ότι θα πουλάνε τα σκουπίδια στην Βουλγαρία», κάτι το οποίο δημιουργεί μια σειρά από προβληματισμούς.

Αυτό που πρέπει να σχολιάσουμε πάντως είναι η ταχύτητα με την οποία οι συσχετισμοί αλλάζουν στην πολιτική σκακιέρα της Περιφέρειας, όταν από την σύμπραξη στις εκλογές της ΠΕΔ ΑΜΘ βλέπουμε τον χωρισμό στα δύο στην ΔΙΑΑΜΑΘ.

Και την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης υποστηρίζει τον Δήμαρχο Δράμας ο οποίος, να θυμίσουμε, ήταν Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στην προηγούμενη θητεία με τον κ. Μέτιο.

Όλα αυτά όμως δεν γίνονται στο κενό, αλλά επηρεάζουν όλη την Περιφέρεια, στην οποία ο σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων, παραμένει ακόμα ατελής, και υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν.

Μια από αυτές, που αφορά την περιοχή μας, είναι και το θέμα της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Κομοτηνής, το κόστος του οποίου αποτελεί σημαντικό ζήτημα, το οποίο, τουλάχιστον όσο γνωρίζουμε, δεν έχει λυθεί. Αν τώρα η παρέμβαση της Περιφέρειας στα πράγματα σημαίνει και μια διαφορετική προσέγγιση στη λειτουργία της ΔΙΑΑΜΑΘ, αυτό θα περιμένουμε να το δούμε στην πορεία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.