Τομες στην υγεια

Τομές στο χώρο της υγείας ετοιμάζει ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με δηλώσεις τους θα υπάρξει δραστική μείωση του αριθμού των Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων νοσοκομείων και ιδρυμάτων, αλλαγές που θα δημιουργήσουν όπως δήλωσε ένα περισσότερο πλήρες και ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών στην ελληνική περιφέρεια και στο κέντρο. «Όλα αυτά μεταφράζονται σε αξιοπρέπεια για τον πολίτη», δήλωσε.

Η εικόνα που επικρατεί στο χώρο της υγείας σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την αξιοπρέπεια. Και βέβαια λύση δεν είναι για την αλλαγή της εικόνας τα μέτρα που προανήγγειλε ο κ. Υπουργός.

Αντί λοιπόν να επιδίδεται ο κ. Αβραμόπουλος σε τέτοιου είδους τομές μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα νοσοκομεία που δεν έχουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Την επόμενη Τρίτη όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας προβαίνουν σε κινητοποιήσεις και ένα από τα κύρια αιτήματά τους είναι οι προσλήψεις προσωπικού.

Ο ευαίσθητος χώρος της υγείας χρειάζεται τομές. Τομές όμως που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο πολίτης και όχι με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μόνο τότε θα λέμε ότι στόχος των οποιωνδήποτε μέτρων είναι η ποιότητα. Διαφορετικά απλά θα λέμε για να λέμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.