Το θεμα των Πακιστανων

Επί μήνες η κυβέρνηση αρνούνταν ότι έγιναν απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών μεταναστών. Tο πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέστησε σαφές το τι συμβαίνει στη χώρα. Από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι τον περασμένο Ιούλη έγιναν απαγωγές και ακολούθως παράνομες ανακρίσεις Πακιστανών. Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της αρπαγής κατά συρροή και συναυτουργία. Στο μεσοδιάστημα κάποιοι από τους απαχθέντες μετανάστες κατήγγειλαν ότι πιέστηκαν για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους, ενώ και χτες η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, επέμενε να καλύπτει τον τότε άμεσα αρμόδιο υπουργό, Γ. Βουλγαράκη, αρνούμενη να παραδεχτεί ότι έγιναν απαγωγές ακόμα και μετά το εισαγγελικό πόρισμα.

Θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την εικόνα των κυβερνητικών στελεχών, που επωμίζονται το βάρος του σχολιασμού όσων επιβεβαίωσε το εισαγγελικό πόρισμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του κ. Αντώναρου ο οποίος είπε ότι κάποιοι την τρίχα προσπαθούν να την κάνουν τριχιά.

Θλιβερότερο όμως ακόμα είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του εξακολουθούν να κινούνται σε πορεία συγκάλυψης, προβάλλοντας ως επιχείρημα την ολοκλήρωση των ερευνών και το γεγονός ότι η μήνυση στρέφεται εναντίον αγνώστων.

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να θεωρήσει η κυβέρνηση ότι υπάρχει κάποιο σημαντικό θέμα καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών;

Δεν αρκούν η απαγωγή, η ανάκριση και η κακοποίηση και, μάλιστα, πιστοποιημένα πλέον από τη δικαστική έρευνα;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.