Το ποθεν εσχες των εθνοπατερων μας

Κάθε χρόνο μια από τα ίδια. Κάθε χρόνο διαβάζουμε για την περιουσία των εθνοπατέρων μας. Και παρά τα όσα λέγονται κάθε χρόνο τίποτα δεν αλλάζει. Όλοι αναρωτιόμαστε από πού η περιουσία των βουλευτών μας. Απάντηση όμως δεν παίρνουμε.

Αν η κατάθεση του πόθεν έσχες για τους βουλευτές γίνεται για να ελεγχθούν τα οικονομικά τους ο τρόπος με τον οποίο γίνεται δεν προσδίδει τίποτα προς το σκοπό αυτό. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και τόσα χρόνια παρά τα όσα λέγονται και γράφονται έλεγχος δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει. Και το ερώτημα είναι πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι εκπρόσωποί μας ότι η όλη διαδικασία πλήττει τους ίδιους και κυρίως πλήττει ακόμη περισσότερο την ήδη μειωμένη αξιοπιστία τους;

Εκείνο λοιπόν το οποίο πρέπει επειγόντως να γίνει είναι να διαμορφωθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου των οικονομικών τους, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες στους πολίτες για την περιουσία τους.

Η μέχρι τώρα διαδικασία που ακολουθήθηκε δημιουργεί μια αίσθηση συγκάλυψης γιατί μέχρι σήμερα τίποτα δεν έφερε στο φως για παράνομη διακίνηση πολιτικού χρήματος.

Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης, ώστε και η ελληνική κοινωνία να πεισθεί ότι οι εκπρόσωποί της ελέγχονται και δεν λειτουργούν κάτω από καθεστώς ατιμωρησίας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.