Το Πολυτεχνειο ζει

Για κάποιους οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Μια ερώτηση όμως τριβελίζει το νου. Έχει νόημα να γράφεις σήμερα για το Πολυτεχνείο; Ναι, έχει γιατί το εξεγερτικό του μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Είναι εκείνο το μήνυμα των φωνών των εξεγερμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία που συνδέει τον αγώνα των σημερινών νέων για εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς, για κοινωνική ασφάλιση.

Είναι εκείνο το μήνυμα που συνδέεται με τις φωνές ενάντια στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την αλλαγή του ασφαλιστικού, και τις ιδιωτικοποιήσεις για παιδεία, για μια παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους.

Είναι εκείνο το μήνυμα που συνδέεται με τις φωνές για ελευθερία, ενάντια στην αυταρχικότητα του κράτους και των μηχανισμών του, που απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών αντιπαρατάσσει τα ΜΑΤ.

Το Πολυτεχνείο, δεν είναι μουσειακή επέτειος, δεν είναι μια εθνική γιορτή, είναι αντίδραση των πολλών και η δυνατότητά τους να χαράζουν οι ίδιοι το δρόμο. Πραγματικός συνεχιστής του είναι ο καθένας από εμάς, που αγωνίζεται και εξεγείρεται για να διεκδικήσει όσα οι άλλοι θεωρούν ακατόρθωτα.

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ και μας δείχνει το δρόμο…


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.