Το πολιτικο τελος ειναι κοντα

• Κεν Ο Κιφ: «Ο Μπους είναι μία μαριονέτα, ένας επικίνδυνος ανόητος, που λειτουργεί ως προπέτασμα για τους σαδιστές που κρύβονται στους διαδρόμους του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου. Ακολουθεί τις εντολές τους κατά γράμμα. Οι αμερικανοί στρατιώτες, όπως και το αμερικανικό κοινό, τρώνε όλη την προπαγάνδα. Οι στρατιώτες είναι επίσης τρομοκρατημένοι και, όπως συμβαίνει στο στρατό, πολλά πράγματα τα μαθαίνουν τελευταίοι. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, το χειρότερο σενάριο θα ήταν να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος για να παρουσιαστούν οι «συμμαχικές δυνάμεις» ως ελευθερωτές. Έτσι θα ανοίξουν τον δρόμο για τον επόμενο πόλεμο. Όσο και να μισούν τον Σαντάμ οι Ιρακινοί μισούν περισσότερο τους Αμερικανούς και την εισβολή».

Απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε στην «Κ. Ελευθεροτυπία» και στην Ιωάννα Νιαώτη ο Κεν Ο Κίφ, που είναι βετεράνος του πρώτου πολέμου στον Κόλπο και σήμερα μετέχει στο ειρηνιστικό κίνημα και μάλιστα πήγε στην Βαγδάτη ως ανθρώπινη ασπίδα. Αρνήθηκε το 1999 την αμερικανική υπηκοότητα και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ολλανδία.

Οταν ένας άνθρωπος που γνώρισε τη φρίκη του πολέμου, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι, και αρνείται την πατρίδα του, είναι σαφές πως μόνο αργυρώνητοι μπορούν να πειστούν από τα «επιχειρήματα» των πρωτεργατών του πολέμου. Σε κάθε περίπτωση το κίνημα που γεννήθηκε με αφορμή τον πόλεμο δυναμώνει όλο και περισσότερο. Αποτελεί τη νέα παγκόσμια δύναμη, η οποία μπορεί να αλλάξει την φορά των πραγμάτων. Όσα τεχνάσματα και αν επικαλεστούν οι βάρβαροι, δεν πείθουν κανένα. Το πολιτικό τους τέλος πλησιάζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.