Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω;

Της έκδοσης

Μια μείξη των παλαιών ημερών, αλλά και του πιο προσγειωμένου σήμερα, αποτέλεσε η επίσκεψη και ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην Κομοτηνή το Σάββατο.

Αυτό που πρώτα έκανε εντύπωση σε όσους έμπαιναν στο χώρο του ΡΕΞ, ήταν τα σημαιάκια, που βρίσκονταν σε κάθε κάθισμα, περιμένοντας τους συμμετέχοντες, για να δώσουν χρώμα, και λίγο από την αίγλη του παρελθόντος, όταν οι πλατείες γέμιζαν από τα πλαστικά σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ.

Στο προαύλιο, περιμένοντας τον πρόεδρο, που τήρησε την ώρα ΠΑΣΟΚ, ήταν πολλοί παλιοί φίλοι του κόμματος, με λίγο περισσότερα χιόνια στα μαλλιά, μα στην καρδιά τη φλόγα, όπως ελπίζουν να έχουν και οι νεολαίοι που έδωσαν το παρών.

Άλλωστε η ομιλία αποτέλεσε συναπάντημα πολλών «παλιών», όπως ο πρώην Νομάρχης Στέργιος Σταυρόπουλος, ο πρώην Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, μεταξύ πολλών άλλων.

Μέσα, για όσους περίμεναν, οι μουσικές αναφέρονταν και αυτές στις παλιές μέρες της δόξας, ενώ μάλιστα, όταν παίχθηκε πρώτη φορά το «Καλημέρα Ήλιε», πολλοί ήταν αυτοί που σηκώθηκαν θεωρώντας πως ήρθε ο πρόεδρος, αν και θα έπρεπε να περιμένουν λίγη ώρα ακόμα.

Τελικά, με ούτε μια ώρα καθυστέρηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στο χώρο, και ο ενθουσιασμός έφτασε στο κρεσέντο του. Την ομιλία μπορείτε να τη δείτε στο διαδίκτυο, και δεν είναι ο σκοπός μας να την περιγράψουμε εδώ, αρκεί να πούμε πως γενικά χτύπησε τις σωστές «νότες», αν και το κοινό σε κάποιες φάσεις θα περιμέναμε να είναι πιο ενθουσιώδες.

Μάταια περίμεναν οι φωτογράφοι την θάλασσα από σημαιάκια με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, μιας και φαίνεται πως μετά από τόσα χρόνια, ξέμαθαν τις παλιές συνήθειες.

Η ομιλία τέλειωσε με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στη σκηνή, και τα ηχεία να παίζουν «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι», όσο το κοινό αποχωρούσε σιγά σιγά από την αίθουσα. Μετά τον Λοΐζο όμως, ο Ζιώγαλας: «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω». Θα αφήσουν μόνο του το ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι του, ή όντως πέρασε η μπόρα; Την απάντηση θα την μάθουμε στις 21 Μαΐου…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.