Το Πανεπιστημιο εισαι εσυ!

Στις κάλπες οι φοιτητές του ΔΠΘ την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στις γενικές συνελεύσεις των Τμημάτων

Σπουδάζουμε σε ένα τμήμα το οποίο εξ ορισμού και εξ αντικειμένου μας καλλιεργεί το ενδιαφέρον να παρακολουθούμε και να αναλύουμε τις εξελίξεις γύρω μας. Να διαμορφώνουμε άποψη και να επιχειρηματολογούμε, ώστε να την υποστηρίξουμε χωρίς παρωπίδες και ιδεοληψίες. Η δική μας γενιά πέρα από τις κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες που έχει βιώσει, παρουσιάζεται πολύ συχνά ως αποτελούμενη από νέους αδιάφορους, άβουλους και δίχως όραμα.

Tόσο για το κοινωνικό γίγνεσθαι και την πολιτική, όσο και για τα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τους όποιους επικριτές. Οι νέοι όχι απλά έχουν άποψη για τα πράγματα, αλλά δεν φοβούνται και να την εκφράσουν, πηγαίνοντας πολλές φορές και αντίθετα με το ρεύμα, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Το περιβάλλον των σπουδών μας δεν αποτελεί διαφορά. Ίσα-ίσα, το Πανεπιστήμιο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εξελίξεις και τα ζητήματα που παρουσιάζονται καθημερινά στις σχολές μας, δε νοείται να μας αφήνουν αδιάφορους.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την εκπροσώπηση των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, αναβαθμίζει τη θέση της φοιτητικής κοινότητας στα όργανα διοίκησης, διευρύνει τον ρόλο των φοιτητικών συλλόγων και δίνει λύση σε μία παθογένεια των τελευταίων ετών, όπου πολλές αποφάσεις που αφορούσαν τους φοιτητές και τα προβλήματά τους λανβάνονταν ερήμην τους, χωρίς την δυνατότητα να ακουστεί η δική τους φωνή και γνώμη.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης γίνεται ένα από τα πρώτα ακαδημαικά ιδρύματα της χώρας μας που υιοθετεί και υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή αυτήν την τόσο ελπιδοφόρα για το μέλλον του φοιτητικού κινήματος εκσυχρονιστική μεταρρύθμιση.

Εάν είσαι φοιτήτρια ή φοιτητής του ΔΠΘ και διαβάζεις αυτό το κείμενο, ξέρεις τι να κάνεις.

Στις 25 Νοεμβρίου λάβε μέρος στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των φοιτητών από το Τμήμα σου και δείξε την δύναμή σου. Ψήφισε άτομα που έχουν ως πρώτιστο σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και είναι δίπλα όπου και όποτε χρειαστεί για κάθε φοιτητή. Αναίρεσε την άποψη όσων σε θεωρούν άπραγο και αμέτοχο. Πάρε στα χέρια σου τις σπουδές σου. Έχεις λόγο, δώσε δύναμη στη φωνή σου. Γιατί το Πανεπιστήμιο είσαι εσύ!

*Ο Τάσος Μπίρτσιος είναι φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και υποψήφιος εκπρόσωπος των φοιτητών στην συνέλευση του Τμήματος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.